Haberler

DoJ SBF’nin Kefaletinin Kaldırılmasını Talep Ediyor!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

FTX’in eski CEO’su Sam Bankman-Fried’ın (SBF) davası hala devam ediyor. SBF, birçok suçtan yargılanırken Amerika Birleşik Devletleri Adalet Bakanlığı (DOJ), SBF’nin kefaletinin kaldırılmasını talep ediyor.

Dosyadaki bilgilere göre, DOJ, kripto para borsası FTX’in CEO’su Sam Bankman-Fried’ın (SBF) kefaletinin iptal edilmesini istiyor. SBF’yi tanıkları etkilemeye çalışmak ve FTX ABD’nin mevcut genel hukuk müşaviriyle iletişim kurarak Caroline Ellison’ın günlüğünü The New York Times’a sızdırmakla suçluyor.

SBF’nin tahvil karşılığında serbest bırakıldıktan sonra 22 Aralık 2022 tarihinde birden fazla kefalet değişikliği talep ettiği belirtiliyor. Dosya üzerinde yapılan incelemeye göre, 15 Ocak 2023 tarihinde sanığın, FTX ABD’nin mevcut baş hukuk müşavirine e-posta ve şifreli mesajlaşma uygulaması Signal aracılığıyla ulaştığı ve bir birlik oluşturma olasılığını ve birbirlerini kaynak olarak kullanma potansiyelini sorguladığı ifade ediliyor.

Sertg
Doj Sbf’nin Kefaletinin Kaldırılmasını Talep Ediyor! 3

Ayrıca, SBF’nin Signal’i engellemek amacıyla kullandığı ve uygulamanın otomatik silme özelliğinin soruşturmayı zorlaştırdığı iddia ediliyor. Mahkeme, SBF’nin bu davranışları nedeniyle tanığın müdahalesinin potansiyel riskini vurguluyor.

Yargıç Lewis Kaplan’ın, SBF’nin kefalet koşullarında değişiklik yapması veya kefaleti tamamen iptal etmesi söz konusu olduğunda, bu gelişmeler üzerine dikkat çekiliyor. Eski ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu İnternet İcra Ofisi şefi John Reed Stark’a göre, Kaplan’ın bu kararı vermesi oldukça zor bir süreç olacak. Eğer SBF serbest bırakılırsa, muhtemelen daha sıkı uyarılar alması bekleniyor.

Bu olayların tamamı ise 26 Temmuz’da Manhattan mahkemesinde yapılan duruşmanın ardından meydana çıktı. Savcı Danielle Sassoon, SBF’nin kefaletinin iptal edilmesini talep etmek için eski romantik ortağı ve meslektaşı Ellison’a gözdağı vermekle suçladığı iddialara dayandırdı. Sassoon ayrıca SBF’nin Ellison’a gözdağı vermeye çalıştığını ve yaklaşık 100 telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini bildirdi. Tüm bu suçlamalar, SBF’nin gelecekteki yargı süreci ve kefalet durumuyla ilgili ciddi bir endişe yaratıyor ve Yargıç Kaplan’ın vereceği karar büyük önem taşıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.