Haberler

Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) Son Dakika Açıklaması Kripto Paralar Üzerinde Düşüşe Sebep Olacak Mı?

Yazma sırasındaki en büyük kripto para biriminin değeri 22.039 dolara düştü.

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) son dakika açıklaması kripto paralar üzerinde düşüşe sebep olacak mı? Yazma sırasındaki en büyük kripto para biriminin değeri 22.039 dolara düştü. Peki Bitcoin neden düşüyor? Kripto para birimlerindeki yatırımcılar, COVID prosedürünü iyi hatırlayabilir. Kripto para birimleri, Dünya Sağlık Örgütü’nün son dakika açıklaması sonucunda zarar görebilir. Şu an için fiyatta fazla bir hareket olmasa da önümüzdeki günlerde yapılacak açıklamalar önemli.

Kripto Para Birimlerinin Düşmesine Ne Sebep Oldu?

Bitcoin, 24.200 dolarlık dirençten reddedildikten sonra 22.500 doların altına düştü. Bu düşüş Tesla’nın Bitcoin satışından da etkilendi. DSÖ, yaklaşık 30 dakika önce yayınladıkları bir açıklamada “maymun çiçeği salgınının dünya çapında geçerli bir acil durum olduğunu” belirtti. Durumun ne kadar vahim olduğunu anlamak için acil durum bildirisini kavramak hayati önem taşıyor. Ancak tam paniğe kapılmamak gerekiyor. COVID’den farklı olarak, maymun çiçeği virüsü dava yoluyla yayılamaz. Uzmanlara göre, cinsel yolla bulaşıyordu.

Kripto Paralar Maymun Cicegi

Açıklamanın ardından Bitcoin, bir kez daha 22.200 dolara yükselmeden önce 22.039 dolara düştü.

Kripto Para Birimleri Yükselecek Mi?

Önümüzdeki Çarşamba, kripto para birimleri için çok yoğun bir gün olacak. FED’in açıklamaları oldukça kritik olacak. Bitcoin 24.200 bariyer seviyesinde reddedildiği için Tesla Bitcoin’lerini sattı ve DSÖ’nün duyurusu piyasa korkusunu yeniden alevlendirebilir. Kripto para birimleri, Mayıs ve Haziran aylarında ciddi değer kayıpları yaşadıktan sonra son iki haftadır dip bölgelerden büyük ölçüde toparlandı. En düşük 880 dolardan bu yana Ethereum fiyatı neredeyse iki katına çıktı.

İflas konusundaki artan endişe, kripto para birimlerinin aşırı satışına yol açtı. Uzun süredir devam eden gevşeme rallisini bu şekilde değerlendirmek mümkün. FED ve DSÖ, gelecekte trendi bir kez daha tersine çevirecek kadar güçlü açıklamalar yapacak.

Maymun çiçeği virüsü HIV ile karşılaştırılabilir bir şekilde gelişirse ve daha hızlı yayılırsa, COVID döneminde yaşananlara benzer bir finansal kriz olabilir. Öte yandan, piyasalar Ukrayna’da devam eden çatışmalar, artan enerji maliyetleri, gıda enflasyonu ve diğer birçok olumsuz faktör nedeniyle tehdit altında.

Kullanıcı adı Capo olan ve yaklaşık 500.000 takipçisi olan kripto uzmanı, en son yaptığı gönderide 15.800 dolara kadar ikinci bir geri çekilme beklediğini belirtti. Yatırımcılar, aşırı iyimser olmaktan kaçınırlarsa ve piyasa tehlikeleriyle uğraşırken önlem alırlarsa fayda sağlayacaktır.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.