Bitcoin Haberleri

Dünyada bir ilk: Yılda 2 kez satışa çıkarılan süper otomobil, Bitcoin karşılığı satıldı!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kripto paraların kullanım alanı gün geçtikçe genişlemeye devam ediyor. Geleneksel alışverişlerde ödeme birimi olarak bir süredir hayatımızda olan kripto paralar, bu kez de bir süper otomobil satışında kullanıldı. Bolton’da satışa sunulan nadir bir süper otomobil, dünyada ilk kez kripto para birimi kullanılarak satıldı.

Kripto para sektöründeki genişleme ile birlikte aslında daha önce bazı kripto paralar otomobil alışverişlerinde yer edinmeye başlamıştı. Örneğin Elon Musk’ın CEO’su olduğu elektrikli otomobil üreticisi Tesla, daha önce Bitcoin (BTC) ile satışlara onay vermiş ardından bu kararından vazgeçmişti. Daha sonrasında şirket, Dogecoin (DOGE) ile bazı modelleri için ödemeleri kabul etmeye başlamıştı. Ancak kripto para kullanılarak otomobil satışı ilk kez Bolton’da gerçekleşti. BİN STERLİN DEĞERİNDE

100 BİN STERLİN DEĞERİNDE

Arilen Atom

İngiltere Bolton’da bulunan otomobil bayisi Super Car Clinic, Bitcoin karşılığında nadir bir süper otomobil olan “Ariel Atom” isimli aracı sattı. Atom olarak bilinen otomobil yılda sadece 2 kez satışa çıkarılıyor ve yaklaşık 100 bin İngiliz sterlini değerine sahip. 350 beygir gücünde olan aracın üzerinde ayrıca kevlar gibi pahalı materyaller de bulunuyor. Dünyanın ilgisini çeken bu satışın ardından bayinin satış müdürü dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

“BİLİM KURGU SENARYOSU GİBİYDİ”

Super Car Clinic firmasının satış müdürü Aadil Patel, satış sonrası yaptığı açıklamada “Ariel Atom gibi prestijli bir süper otomobil bir yana, kripto para birimiyle bir araba satabileceğiniz veya satın alabileceğiniz fikri, ticarete ilk başladığımızda bilim kurgu senaryosu gibi görünüyordu” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.