HaberlerBitcoin HaberleriEditörden Seçmeler

Çok Beklenen Bitcoin ETF Haberleri Geliyor Mu?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kripto para piyasası son iki gündür yaşadığı çıkışı ekim ayında da devam ettirmek istiyor. Bu bağlama uzmanlar, Piyasaların daha  büyük gelişmelerle yukarı çıkabileceğini düşünüyor. Beklenen en büyük gelişme ise ABD’nin bir Bitcoin borsa yatırım fonuna  (ETF) onay vermesi. Gelecek bir ETF onayı haberiyle, piyasanın  minimum 5 milyar dolar yatırım çekeceği öngörülüyor. Peki şuan için bu mümkün mü? Gelin birlikte inceleyelim…

Coinbase ETF Ateşini Yaktı!

Popüler kripto para borsalarından Coinbase’in geçen gün paylaştığı bir Tweette, ETF konusunda heyecan yarattı. Çok kısa sürede silinen mesajda “Yakında kripto fonlarda gelişme ve SEC Onaylı ETF umut ediliyor” şeklinde bir ifade kullanıldı. Duyurunun kısa sürede silinmesi yanlışbir paylaşım olarak algıllanıp ETF beklentileri ertenmiş oldu.

Sonrasında öğrenilen bilgilere göre Coinbase’ye ait bir raporun içinde yer alan maddelerden biri olduğu anlaşıldı. Coinbase, hazırladığı raporda Kanada’da Şubat ayında 3 kripto varlık ETF’sinin çalışmaya başlamasının ardından ABD düzenleyici otoritelerinin de bir kripto ETF’sine onay vermesine beklentilerini doğurmuştu. Söz konusu raporda ETF onaylanması için hala 1 yıl süre bulunuyordu.

SEC Başkanından Umutlandıran Açıklama!

SEC Başkanı Gary Gensler, Çarşamba günü Financial Times’ın düzenlediği bir konferansta Bitcoin ETF’sini desteklediğini belirtti. SEC, ABD’de ETF onaylarını vermekle görevli denetleyici. Bu nedenle piyasalarda gene pozitif beklentiler tekrar yükseldi.

Fakat daha sonra ortaya ıkan bilgilere göre; Gensler’in desteklediği ETF gerçek Bitcoin’e değil Bitcoin türev kontratlarına yatırım meydana getirecek bir ETF idi. Bu durumda Bitcoin talebini arttırması ve fiyatı yukarı doğru itmesi ihtimallerinde tekrar şüphe oluşturdu.

Bitcoin ETF’sinin Kripto Piyasasına Etkisi

Gelişmelerden anladığımız kadarıyla ABD, kripto paraları ve DeFi’yi yasaklamasa da en azından başlangıçta teşvik edici bir görüntü vermeyecek. ABD’nin, Bitcoin ETF onayı yakın zamanda başlamayacak gibi görünüyor.

ETF onayı şuan için gerçekleşmeyecek gibi görünse de, kripto para piyasaları bazı gelişmeler sonucunda yukarı doğru ivme kazanabilir. ABD merkezli Tesla vb şirketlerin yada büyük varlık fonlarının kripto para yatırımı yaptıklarını açıklamaları önemli katkı yapabilir. Bitcoin fiyatı 65 bin $’dan 30 bin $’a doğru gerilediğinde bu tarz büyük şirketler alımlarını arttırmıştı.

Önemli etkenlerden biri de Kripto para düşmanı olarak da bilinen The Economist dergisinin geçtiğimiz günlerde yatırımcılara portföylerine Bitcoin eklemeyi tavsiye etmiş olması. The Economist sahipleri dünyanın en büyük ana para gruplarından biri durumunda. Derginin tutum değiştirmesi,  The Economist sahiplerinin kripto paralarda pozisyon aldığına dair bir işaret olabilir. Bu işarete ek olarak derginin bu tutumunun ardından birçok şirket yada kurum kripto yatırımlarına yönelme ihtimali yüksek görünüyor. Bu yatırımlar duyuruldukça piyasada beklentiler ve alımlar yükselebilir.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.