Haberler

El Salvador Başkanı Nayib Bukele’den FED’e Hırsızlık Suçlaması

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Bitcoin’i yasal para birimi olarak kabul eden ilk ülke olmasıyla gündeme damgasını vuran El Salvador Başkanı Nayib Bukele yeni açıklamalarda bulundu. Dünya genelindeki ekonomik gidişatta dair görüşlerini paylaşan Bukele, gelecekte blockchain ürünlerinin finans sektörüne nasıl yön vereceğini değerlendirdi. Bitcoin destekçisi olarak bilinen El Salvador Başkanı’nın, ABD Merkez Bankası FED’e yönelik eleştiride bulunması dikkatlerden kaçmadı.

FED’in devamlı para basması yüzünden ABD Dolarının devalüasyon yaşadığını vurgulayan Bukele, FED yetkilileri hakkında sert ifadeler kullandı: “Tasarruf tanımını yok ettiler. Para biriktirmek günümüzde anlamını yitirdi. 1980 yılında 50.000 dolar biriktirdiyseniz, bugün paranız yüzde 90 değer kaybetti.” Başkan Bukele, aşırı para basma hamleleri yüzünden vatandaşların tasarruflarından resmen çalındığını ve bunun ahlaki bir suç olduğunu dile getirdi.

FED’i Hırsızlıkla İtham Etti

El Salvador,Bitcoin Kaynaklı Tahvil Planını Uzattı!

Orta Amerika ülkesi El Salvador’un Bitcoin destekçisi Başkanı Nayib Bukele, yaptığı açıklamalarla kripto para yatırımcılarından büyük destek görüyor. Bukele’nin FED’i ahlaksızlık ve hırsızlıkla suçlaması kripto para topluluğunun gündemine oturdu. ABD Merkez Bankası’nın pandemi döneminde fazla para basması, bugünkü yüksek enflasyonun en büyük sebebi olarak gösteriliyor.

Etik koşullara göre Merkez Bankalarının yıllık büyüme oranı kadar para basması gerektiği belirtiliyor. Eğer basılan para ülkenin gelişiminden daha fazlaysa, üretilen mal ve hizmet para miktarına yetişemediği için enflasyon oluşuyor. Verilere göre FED pandemi döneminde bilançosunu ikiye katlayınca enflasyona yol açtı ve dolar birikimi olanların alım gücü erimiş oldu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.