Haberler

FED’in Kasım 2022 Faiz Kararı Kripto Paraları Nasıl Etkiledi?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Küresel piyasalarda olduğu gibi kripto para piyasasında da gözler FED’e çevrildi. ABD Merkez Bankası FED’in merakla beklenen Kasım 2022 faiz kararı açıklandı. Buna göre FED, piyasa beklentilerine paralel olarak faiz oranı 75 baz puan artırma yoluna gitti. FED Başkanı Jerome Powell, uzun vadede yüzde 2 oranında maksimum istihdam ve enflasyon elde etme hedefini koruyor. Bu kapsamda FOMC toplantısı sonrasında politika faizinde kademeli olarak artış hamleleri devam etti.

ABD’de Faizler 15 Yılın Zirvesinde

Fed Manset 2

Toplantı sonrası konuşma yapan FED Başkanı Jerome Powell şunları söyledi: “Faiz artışlarını belirlerken, kümülatif sıkılaşma, ekonomik ve finansal gelişmeleri ele alacağız. Enflasyonu yüzde 2 seviyesine indirecek kısıtlayıcı bir politik duruma ulaşmak için, faiz artışlarının gerekli olacağına inanıyoruz.” Politika faizinin 75 baz puan arttırılmasından sonra ABD’deki faiz oranı, son 15 yılın en yüksek seviyesine ulaştı.

Kripto Paralar Nasıl Tepki Verdi?

FED’in Kasım ayı faiz kararı beklentilere paralel gelse de küresel borsalarda satış yönlü hareketleri tetikledi. ABD borsalarında satışlar hız kazanırken kripto para piyasasında da düşüşler görüldü. En büyük kripto para birimi Bitcoin, satış baskısına rağmen kısıtlı oranda kayıp yaşarken, altcoinlerde değer kaybında artış görüldü. Öte yandan Powell’ın gelecek aylarda faiz artış hızını yavaşlatacaklarına dikkat çekmesi piyasadaki korkuyu azaltıcı bir etki gösterdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.