Bitcoin Haberleri

El Salvador, Bitcoin Şehri projesi için yatırımcı arayışında

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele, Haziran 2021’de Senato’ya Bitcoin (BTC) yasa tasarısını sundu ve yasa oy çokluğuyla kabul edildikten sonra, 7 Eylül 2021’de resmi olarak yürürlüğe girdi. El Salvador’da bu tarihten itibaren Bitcoin’e yönelik çalışmalar hızlanırken, ülkede kurulması planlanan Bitcoin Şehri için de çalışmalar yoğunlaştırıldı. Her ne kadar El Salvador Bitcoin hamlesi ile birçok ülkeden, merkez bankasından ve finansal kuruluştan eleştiri alsa da ülkedeki Bitcoin Şehri için çalışmalar devam ediyor. El Salvador, şimdilerde Bitcoin Şehri projesi için yeni yatırımlar arıyor.

BITCOIN ŞEHRİ ÇALIŞMALARI TAM GAZ DEVAM EDİYOR

El Salvador Bitcoin Sehri Projesi Icin Yatirimci Arayisinda Scaled

Nayib Bukele, geçtiğimiz yıl “Bitcoin City” isimli projeyi duyurmuştu. Tamamen Bitcoin destekli tahviller ile finansmanı sağlanacak olan bu şehrin, küresel çapta Bitcoin ve kripto para benimsemesini artırabileceği iddia edilirken, Bukele şehri canlandırmak için yatırımcı aramaya başladı. Kripto paralara destek konusunda ilk sırada yer alan El Salvador yoğun eleştirilerle karşılaşsa da Bukele, ülkesinin hazinesine Bitcoin eklemeye başladı. Böylece Bitcoin Şehri’nin temelleri de atılmaya başladı.

BTC ŞEHRİ İÇİN DAHA FAZLA YATIRIM GEREKLİ

Bitcoin Şehri geçtiğimiz yıl duyuruldu ancak henüz tamamlanamadı. Nayib Bukele, özellikle de kripto para piyasasında görülen ayı hakimiyetinin etkisiyle de yatırımcı bulmakta zorlandı. Şehir planlaması bu nedenle gecikti ve bu süreçte Bukele çeşitli gerilimlerin içerisinde kaldı. Ancak Başkan Bukele ve El Salvador, Bitcoin Şehri projesinden vazgeçmedi. El Salvador bürokratı Hector Enrique Celarie Landaverde, Cointelegraph röportajında şehrin tamamlanması için daha fazla yatırım aradıklarını dile getirdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.