Haberler

AB’den Rusya merkezli kripto cüzdanlarına gelen engelleme yaptırımına 2 şirket daha dahil oldu: Kullanıcılar fonlarını bile çekemiyor olabilir

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Rusya, 24 Şubat 2022’de resmen Ukrayna topraklarına girdi ve Rusya – Ukrayna savaşı da böylece başladı. Savaşın başlamasıyla birlikte başta ABD, Avrupa Birliği (AB) ve Batılı ülkeler olmak üzere dünyanın dört bir yanından Rusya’ya yönelik yaptırımlar açıklandı. Ağırlıklı olarak ekonomi alanında gelen bu yaptırımlardan sonuncusu, geçtiğimiz hafta AB’den gelmişti. AB, son olarak Rusya merkezli kripto para cüzdanlarına uygulanan engellemenin genişletildiğini ve bu cüzdanların limitlerine bakılmaksızın engellenmesine karar verildiğini duyurmuştu. AB’nin bu kararının ardından şimdi de 2 kripto para şirketinden kısıtlama kararı geldi.

2 ŞİRKETTEN RUS KULLANICILARA YÖNELİK YAPTIRIM KARARI

Rusya Crypto

AB’den gelen kripto para cüzdanlarını kısıtlama kararının ardından, küresel çapta hizmet veren 2 kripto para şirketi Blockchain.com ve Crypto.com da aynı cüzdanlara kısıtlama getirme kararı aldı. Her iki şirket de kullanıcılarına ayrı ayrı bilgilendirme yaparak kararlarını duyurdu. Blockchain.com, 27 Ekim’e kadar Rus kullanıcılarının hesaplarından paralarını ve varlıklarını çekmelerini istedi ve cüzdanların bu tarihte dondurulacağını açıkladı. Öte yandan Crypto.com da benzer bir açıklamada bulundu ancak bu açıklamadaki “çekim” belirsizliği kafa karıştırdı.

RUS KULLANICILAR VARLIKLARINI ÇEKEMİYOR OLABİLİR

Crypto.com, kullanıcılarına e-posta yoluyla konuya ilişkin bir bilgilendirme mesajı gönderdi. Her iki şirket de bu uygulamanın AB yaptırımları ile ilgili olduğunu belirtirken, Crypto.com tarafından gönderilen e-postalarda, AB yaptırımlarına tabi olan cüzdanların askıya alındığını belirtti ancak çekim işlemleri ile ilgili bir bilgi vermedi. Yani Crypto.com’un Rus kullanıcıları, içeride kalan fonlarını bile çekemiyor olabilir. Ancak bu konuda henüz bir netlik bulunmuyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.