HaberlerBitcoin Haberleri

BlackRock Fonunda Bitcoin Hamlesi!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

BlackRock şirketi, Bitcoin ETF’si ile dikkatleri üzerine çeken bir girişim. Şimdi ise, Stratejik Gelir Fırsatları Fonu’ndan sonra Global Allocation Fund (Küresel Paylaşım Fonu) için SEC’ye yepyeni bir Bitcoin başvurusu yaptı. Bu hamle, şirketin kripto para dünyasındaki iddialı adımlarının devamı niteliğinde.

BlackRock, dünyanın en büyük varlık yönetim şirketi olarak bilinir. Son zamanlarda, fonlarını Bitcoin ETF’leri ile genişletme konusunda adımlar atıyor. Stratejik Gelir Fırsatları fonuna Bitcoin ETF’lerini dahil etmeyi planladığını beyan etti ve SEC’ye başvuruda bulundu.

Image 5

BlackRock, şimdi MALOX adlı Küresel Paylaşım Fonu için benzer bir başvuru yaptı. SEC’ye başvurunun dün yapıldığı açıklandı. Bu başvuruda, BlackRock’ın kendi Bitcoin ETF’sini ve diğer ETF’leri de bu fona dahil edebileceği belirtildi.

Yine diğer talepte olduğu gibi BlackRock, yalnızca Amerika Birleşik Devletleri’nde listelenmiş ETF’leri fona dahil edeceğini açıkladı.

1989 yılında başlatılan MALOX fonu, içerisinde Apple ve Microsoft gibi devasa şirketlerin yanı sıra devlet tahvilleri ve borç senetleri gibi çeşitli varlıkları barındırmaktadır. Fonun kontrolündeki varlık değeri şu anda 17.8 milyar dolar seviyesine ulaşmış durumda ve bu rakam hızla artmaya devam ediyor.

Çarşamba günü, BlackRock’un ETF’si inanılmaz bir başarı ile tamamlandı ve kayıtlara geçen giriş miktarı tam 788 milyon doları buldu. Bu olağanüstü gelişmenin ardından şirketin sahip olduğu Bitcoin miktarı şu anda yaklaşık 12 milyar dolar değerinde.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.