HaberlerBitcoin Haberleri

El Salvador’da BTC ve Chivo Protesto Edildi!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

AP News’in edinilen bilgiye göre , dün birkaç bin kişi San Salvador’un merkez meydanına yürümek için toplandı ve Başkan Nayib Bukele‘yi protesto etti. Protestocular, Bukele’nin elinde oldukça fazla güç bulunduğunu ve mahkemelerin bağımsızlığını zayıflattığını savundu.

Protestocular, ‘BTC’ye hayır‘ tişörtleri giyerek yada ‘diktatörlüğe hayır’ ve ‘Bitcoin tarafından dolandırıldık’ yazılı pankartlar taşıyarak tepkilerini gösterdiler.

BTC ve Chivo Uygulaması Protesto Edildi!

Protestocular, Chivo cüzdanının devam eden sorunları sebebiyle daha da öfkelendi. Uygulamanın sistemi, hükümet tarafınca her bir hesaba verilen 30 dolar tutarındaki BTC bonusunu almaya çalışan kullanıcı sayısı sebebiyle yoğunluğa uğramış durumda.Bukele geçtiğimiz günlerde hataların aslına bakarsanız düzeltildiğini söyleyerek üç ay içinde yeni bir sistem başlatmanın “oldukça zor” bulunduğunu kabul etti. Ayrıca, Chivo‘nun bazı teknik sorunlarının “%95’inin çözüldüğünü”, kalan sorunların “önümüzdeki birkaç gün içinde” çözüleceğini iddia etti.

Başkan Bukele, ek olarak yalnız iki gün önce Chivo’nun yarım milyondan fazla kullanıcıya yada ülke nüfusunun ortalama %8’ine saip bulunduğunu iddia etti.

Bukele, bunların “köstebekler” değil, protestocular olduğuna şüphe olmadığını palaşımında bulundu.

Chivo ATM’si Ateşe Verildi!

Bu son protesto esnasında minimum bir Chivo ATM‘si ateşe verildi ve kabinin üzerine Bukele ve BTC karşıtı çarpıcı sözler yazıldı.

Potestoculardan önde gelen eski Yüksek Mahkeme hakimi Sidney Blanco, “Demokrasiyi savunmanın zamanı geldi. Bu yürüyüş semboliktir, Anayasa’nın bu kadar oldukça ihlal edilmesinin yol açmış olduğu bıkkınlığı temsil eder” dedi.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.