Analiz

Bitcoin (BTC) Fiyat Analizi! Boğa Geri Mi Geliyor?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kripto para piyasasında son dönemlerde yaşanan yükseliş bazı uzmanlarca yeni bir boğa piyasasının başladığı şeklinde yorumlanıyor. Bitcoin son yükselişle beraber 48.000 dolar seviyelerinin üstünde işlem görmeye başladı. Ethereum ise son 3 günkü yükselişi ile birlikte 3.600 dolar fiyat seviyelerine ulaştı. Bu fiyat artışları bir boğa tetikleyicisi olabilir mi?

Dünkü, kısa süreliğine yaşanmış olan fiyat düşüşünün yanı sıra Bitcoin, 48.000 doları aşarak kademeli şekilde değer artışına devam etti. Ethereum günde %6 yükselerek tekrardan 3.600 dolar seviyelerinden işlem görmeye başladı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Bitcoin 2021 Yılı Sonu Hedefi Nedir?

Bitcoin (BTC) Yeniden 48.000 Doları Aştı!

Bitcoin’in 46.000 dolar seviyelerinde  istikrarlı fiyat hareketleri yapmış olduğu bir hafta sonrasında, yeni haftanın ilk gününde fiyatlarda yüksek volatilite baş gösterdi. Walmart’ın çevirimiçi hizmetleri için Litecoin (LTC) ile ödeme kabul edeceğini iddia eden sahte raporların yayınlanması ile birden fiyat artışı yaşayan BTC, iddiaların yalanlanması ile birlikte ansızın yükseldiği orandan da fazla bir  düşüş yaşadı.

[ccpw id=”1937″]

Kripto Alıcıları Geri Döndü!

Sahte  haberlerin ve son olarak Çin’in yaymış olduğu FUD’ın  (Fear, Uncertainty and Doubt: piyasaya korku, belirsizlik ve şüphe yaymak) tesiri kısa sürdü. Kripto para Alıcıları tekrardan oyuna döndü ve BTC fiyatı yukarı yönlü hareket etmeye başladı. Bu nedenle Bitcoin, kısa sürede düşmüş olduğu fiyat seviyelerini kısmen geri almayı başardı ve 47.000 doların üstünde gün kapanışı yapmış oldu. Yükselişine devam ederken, 48.500 dolar seviyelerindeki dirençten tepki alarak bir miktar geri çekildi.

Kripto Alıcıları Geri Döndü!
Kripto Alıcıları Geri Döndü!

Bununla birlikte, alıcılar baskıyı sürdürdü ve sonucunda BTC’yi Pazartesi gününden bu yana en yüksek fiyat seviyesi olan 48.500 dolar seviyelerine getirmeyi başardı. Yazının yazıldığı an itibariyle Bitcoin (BTC), 900 milyar doların üstünde bir piyasa değeriile 48.073 fiyat seviyelerinden işlem görüyor. Hafta başından beri yaşanmış olan fiyat hareketleri ve göstergeler, boğa piyasasının geri döndüğüne yönelik sinyaller verse de güçlü direnç bölgeleri kırılmadan boğa piyasasının geri döndüğünü söylemek, oldukça da fazla gerçekçi bir çözümleme olmayacaktır.

UYARI: Yazımızda yer verilen bilgiler tamamen bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Kripto para yatırımcıları, kripto para birimlerinin yüksek volatiliteye sahip olması dolayısıyla risk taşıdıklarının bilincinde olmalı ve işlemlerini kendi araştırmaları doğrultusunda gerçekleştirmelidir.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.