Haberler

FTX İflas Etti! Sam Bankman-Fried 16 milyar Dolar Kaybetti

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kripto para basınında bir süredir gündem olan FTX borsasının yaşadığı likidite krizi iflas başvurusu ile sonuçlandı. FTX CEO’su Sam Bankman-Fried, son açıklamasında borsa ve borsaya bağlı şirketler adına Bölüm 11 iflas başvurusunda bulunduklarını söyledi. Kripto para piyasasında sert fiyat hareketleri görülmesine yol açan bu gelişme, aynı zamanda kripto endüstrisine olan güveni de sarstı. Bilindiği üzere FTX kripto para borsası, işlem hacmine bakıldığında Binance’den sonra en büyük ikinci kripto varlık platformuydu.

Sam Bankman-Fried’ın Serveti Eridi

Sam Bankman-Fried’ın Serveti Eridi

FTX CEO’su Sam Bankman-Fried, borsa adına bölüm 11 iflas başvurusunda bulunmasının yanı sıra şirketin CEO’luk görevinden de istifa ettiğini duyurdu. Yaptığı ilk açıklamasında FTX borsasını mali krizden kurtarma planını uygulayamadıkları için çok üzgün olduğunu söyledi. SBF’nin iflas açıklamasından sonra 16 milyar dolarlık servetinin erimesi dikkatlerden kaçmadı. FTX kurucusu, birkaç gün önce Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda borsada herhangi bir mali sıkıntı olmadığını söylemiş, bundan birkaç gün sonra da likidite krizi patlak vermişti.

Milyarderler Listesinden Çıkartıldı

Bloomberg Milyarderler Endeksi’ne göre Sam Bankman-Fried’ın 16 milyar dolarlık serveti yüzde 100 oranında bir düşüş yaşadı. İlk olarak 861 milyon dolara gerileyen toplam serveti, son 24 saatte sıfıra indi. Bu gelişmenin arından Sam Bankman-Fried, Bloomberg tarafından hazırlanan Milyarderler Endeksi’nden çıkartıldı. FTX CEO’luğundan istifa eden SBF’nin açıklamaları kripto para topluluğundan büyük tepki çekti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.