Haberler

El Salvador’un Bitcoin Yanlısı Başkanı Yabancı Yatırımcılara Vatandaşlık Teklif Edecek

Önerilen 52 yasal reform, El Salvador'u en özgürlük merkezli ülkelerden biri yapmak için daha az bürokrasi ve vergi teşvikleri yaratılması çağrısında bulunuyor.

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele, küçük Orta Amerika ulusuna yatırım yapanlara vatandaşlık teklif etmek istiyor.

Başkan Bukele, Pazar günü kripto topluluğunu Kongre’ye 52 yasal reformun bir listesini gönderdiğini bildirmek için Twitter’a gitti. Bukele, en dikkat çekici teklifler arasında bürokrasinin kaldırılması, bürokrasinin azaltılması, vergi teşviklerinin oluşturulması ve en önemlisi ülkeye yatırım yapmak isteyen yabancılara vatandaşlık verilmesi çağrısında bulundu.

Başkan, dünyanın “Zorbalığa” düştüğü bir zamanda El Salvador’u en özgürlük merkezli ülkelerden biri yapma sözü verdi.

Bukele, Bitcoin’in (BTC) benimsenmesi için bayrak taşıyıcısı oldu, ancak aynı nedenlerle uluslararası politikada eşit derecede tartışmalı bir figür. Son zamanlarda, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki iki partili bir senatör grubu, El Salvador’un BTC’yi yasal bir ihale olarak benimsemesinden kaynaklanan riskleri azaltmak isteyen yeni mevzuat çıkardı.

Başkan Bukele yeni yasayı azarladı ve ABD senatörlerini “boomers” olarak adlandırırken onlara egemen ve bağımsız bir ulus üzerinde sıfır yargı yetkisine sahip olduklarını hatırlattı.

El Salvador, önümüzdeki ay Mart ayında merakla beklenen milyar dolarlık Bitcoin Volkanik tahvillerini piyasaya sürmeye hazır. Tahvillerden elde edilen fonlar, dünyanın ilk Bitcoin şehrini inşa etmek için kullanılacaktı.

El Salvador, geçen yıl Eylül ayında, Bitcoin’i ABD dolarının yanında yasal bir ihale haline getiren dünyadaki ilk ülke olduğu zaman tarih yazdı. Dünya Bankası ve Uluslararası Para Fonu da dahil olmak üzere çoğu uluslararası kuruluş, BTC’yi yasal bir ihale olarak kullanmanın kötü etkilerine karşı uyarılar yayınlamaya devam ederken, ülkenin %10’un üzerinde gayri safi yurtiçi hasıla büyümesi ile tarihinin en yüksek büyümesine ulaştığı bildiriliyor.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.