Altcoin HaberleriHaberler

Kripto Para Platformu “Dolandırıcılık” Gerekçeleriyle Kapatılıyor!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Bloomberg’in haberine göre, New York Başsavcısı (NYAG), Dogecoin ile yapmış olduğu tehlikeli anlaşmalar ve dolandırıcılık iddiaları sebebiyle kripto para platformu Coinseed’in işlemlerini durdurmasına karar verdi.

Kripto Para Platformu Coinseed Faaliyetleri Kalıcı Olarak Durduruldu!

Kripto para platformu Coinseed, para çekme işlemlerini dondurmak ve satın alan fonlarını müşterilerin rızası olmadan Dogecoin‘e (DOGE) dönüştürmekle suçlanıyordu. 13 Eylül’de NYAG Letitia James, bu suçlamalar doğrultusunda Coinseed’in faaliyetlerini kalıcı olarak durdurmasına ve 3 milyon dolar para cezası ödemesine karar verdi.

Bunlara ek olarak Bloomberg’in haberine göre kripto para platformu ek olarak banka hesaplarını da boşalttı ve lisanssız menkul kıymetler piyasaya sürdü.

Öte taraftan kripto para platformunun faaliyetlerini durdurmasını emreden önceki mahkeme kararlarına karşın firmanın faaliyetlerine devam etmiş olduğu de ifade ediliyor. Konuyla ilgili olarak Law360 tarafınca, “Mahkeme emirlerini hiçe sayan bu şirket, yatırımcıların fonlarını rehin tutarak ve kayıt dışı dijital para birimlerine yatırım yapmanın tehlikelerini göstererek yasadışı ve etik olmayan bir halde etkinlik göstermeye devam etti” sözlerini kullandı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Güvenilir Kripto Para Borsası Nasıl Seçilir?

Müşteri Şikayetleri

Şubat ayında James, kripto para platformu Coinseed ve kurucusu Delgerdalai Davaasambufor’a binlerce yatırımcıyı 1 milyon dolardan fazla dolandırmaktan dava açtı. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) aynı ay firmaya, kayıt olmadan ve yatırımcıları yanlış bilgilendirerek işlemler yapmış olduğu için dava açtı.

Başsavcı Yardımcısı Brian Whitehurst ve Amita Singh, o zamandan beri Coinseed müşterilerinden binlerce yakınma aldıklarını deklare etti. Açıklamalara nazaran müşterilerin cüzdan bakiyeleri on binlerce dolar azaldı.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.