Ethereum Haberleri

Ethereum’da Bu Metrik Tüm Zamanların Zirvesine Çıktı

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

En büyük ikinci kripto para birimi Ethereum (ETH) fiyatı yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor. Lider altcoin Ethereum’un katman 2 ağ sistemlerindeki değişiklik de analistlerin dikkatinden kaçmıyor. Zincir üstü verilere göre en büyük akıllı sözleşme platformu Ethereum’un katman 2 ağ sistemlerindeki gas kullanımı rekor kırdı. Veriler, Ethereum gas kullanımı seviyesinin tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştığını gösteriyor.

Ethereum Gas Miktarı Ne Demek?

Ethereum Reduccion Gas Bifurcacion

Ethereum katman 2 ağlarında aylık harcanan gas miktarı yıl başında 33 milyar seviyesindeydi. Zincir üstü verilere bakıldığında gas miktarının günümüzde 103 milyarın üzerine çıktığı görülüyor. Hesaplama yapıldığında Ethereum ağında 2. katman işlemlerini yapmak için harcanan gas miktarı sadece 11 ay içinde yüzde 200’ün üzerinde artış yaşadı. Bu veriler analistlerin dikkatinden kaçmazken yatırımcı ve Ethereum ağı kullanıcıları için de önemli sinyaller verdi.

Ethereum Ağına Talep Arttı

Bilindiği üzere ağda harcanan gas miktarı, Ethereum ağını kullanarak yapılan işlemlerin sağlıklı bir şekilde ölçülmesini sağlıyor. ETH ağında işlem yapacaklar, talebe göre otonom sistem tarafından belirlenen bir gas ücreti ödemek zorundadır. Aylık toplam gas kullanımında yükselişin en önemli göstergesi, ayı piyasasına rağmen Ethereum katman 2 çözümlerine olan talebin hızla arttığını göstermiş oldu. Verilere göre platformdaki en popüler Layer-2 projeleri Optimism, Arbitrum, dYdX, Starkware ve Loopring şeklinde sıralandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.