Bitcoin HaberleriHaberlerTüm Haberler

Fed’in Mesajlarına Rağmen Bitcoin (BTC) Yeni Güne Pozitif Başladı

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kripto para piyasaları şaşırtıcı bir şekilde hareket etmeye devam ediyor. ABD Merkez Bankası’nın (Fed) tutumuna rağmen, Bitcoin hala yükselişte ve 31.000 doları aştı. Saat 11.55’te, BTC 31.294 dolar seviyesinde alıcı buluyor. BlackRock CEO’su Fink’in açıklamalarıyla birlikte BTC yönünü yukarıya çevirdi. Dünkü düşüşün ardından 30.200 dolara kadar gerileyen BTC, şaşırtıcı bir şekilde 31.000 doların üzerine çıktı.

BTC’nin yükselişinde BlackRock CEO’su Larry Fink’in spot ETF başvurusuna ilişkin açıklamaları etkili oldu. Fink, Bitcoin’in dijital altın olarak kabul edildiğini ve uluslararası bir varlık haline geldiğini söyledi. Şirketin CEO’su, kripto para birimlerini demokratik ve daha uygun maliyetli hale getirmek için çalıştıklarını vurguladı. Fed dün akşam haziran ayına ilişkin toplantı tutanaklarını yayınladı.

Fed üyeleri, enflasyonla mücadele amacıyla faiz artışlarının devam edeceği mesajını verdi. Tutanakların ardından hisse senedi piyasalarında satış baskısı arttı. ABD tahvillerinin getirileri yükseldi.

Fink’in açıklamaları Bitcoin ve altcoin’ler üzerinde olumlu etki yarattı. Bitcoin’in hangi seviyelerine dikkat etmemiz gerektiğine bakalım…

Fedin Sahin Mesajlari Bitcoini Btc Durduramadi2

Bitcoin (BTC) Teknik Analizi

Bitcoin (BTC), bugün 30.506 dolar civarında başladı. BTC’nin gün içindeki en düşük seviyesi 30.334 dolar olarak kaydedildi, ancak en yüksek seviye 31.294 dolara kadar çıktı. BTC/USD grafiği incelendiğinde, BTC’nin yukarı yönlü hareketine devam etmesi halinde karşılaşabileceği ilk direnç seviyesinin 31.200 dolar olacağı görülüyor.

BTC, bu seviyenin üzerinde tutunmayı başarabilirse 31.400 dolar seviyesine doğru yolculuğuna başlayabilir. Ayrıca, yukarı yönlü hareketin devam etmesi durumunda 32.500 dolar seviyesi de izlenecektir. Bitcoin Açgözlülük ve Korku Endeksi, 61 puanla açgözlülük bölgesinde bulunuyor. BTC’nin aşağı yönlü hareketini sürdürmesi durumunda, 30.800 dolar ilk destek seviyesi olarak ön plana çıkıyor.

Düşüşün devam etmesi halinde ise 30.400 dolar civarındaki hareketler yakından takip edilecek. Aşağı yönlü harekette ise 30.200 dolar seviyesi dikkatle izlenecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.