HaberlerEkonomi

FinTech ve Binance Güçlerini Birleştirdi!100.000.000€’luk Yeni Yatırım

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

FinTech ve Binance güçlerini birleştirdi!100.000.000€’luk Yeni Yatırım Binance, kripto para teknolojisini Avrupa kıtasında ileriye taşımak için ilk önemli attı.

Fransa’nın önde gelen finansal teknolojileri şirketi Fintech ile dünyanın en çok kullanılan ve bilinen kripto para borsası ve bir çok farklı girişimi ile adını duyduğumuz Binance Avrupa kıtasında yeni bir girişime imza atıyor. Kripto ekosistemine yenilikler getirmek isteyen, kuruluş amacı kar elde etmek olmayan Fintech ile bu projenin finansörü Binance’nin ortak çalışması ile token ekosisteminin büyümesi ve geliştirilmesi hedefleniyor.

1.120.800.000₺ Değerinde Proje

Fransa Elektronik İletişimden Sorumlu Devlet bakanı ile Binance CEO’su Zhao’nun, Objective Moon ismini verdikleri projenin duyurusu yapıldı. 3 önemli yeni fikri kapsayan bu proje başta Fransa olmak üzere tüm Avrupa’yı kapmasası planlanıyor. Proje kapmasında Binance Araştırma ve Geliştirme merkezi kurulacak olup merkezi olmayan defter ve online eğitim sistemi oluşturulması hedefleniyor.

Fransa Fintech Başkanı Alain Clot şunları söylemiş oldu:

Kar amacı gütmeyen finans teknolojileri kuruluşu Fintech yönetim kurulu başkanı Alain Clot yaptığı açıklamada;

“Fransa Fintech, Fransa’nın merkezi olmayan finans alanında Avrupa’nın önde gelen oyuncusu olmak için düzenleme, kabiliyet ve uzmanlık açısından benzersiz bir konuma haiz bulunduğunu düşünüyor.  Binance ile başlamış olan iş birliğinin devam edeceğine inanıyoruz, ekosistemin gelecek yıllarda yaşayacağı büyümeye izin verin”.

Bunun yanında Binance’nin kurucusu Changpeng Zhao da konuşmasında;

“Fransa’daki yatırımımızla birlikte bölgenin blockchain ve kripto para alanında gelişimini desteklemek istiyoruz”.

Binance şirketi gelecek yapılanmasında kripto para ekosisteminin gelişmesi için bir çok yatırım yapacağını daha önce bildirmişti.

Blockchain Teknolojisi

Bir çok ülke tarafından güvenlik konusunda tedirginlikler devam ederken, tehditleri ve riskleri en aza indirmek için Dijital Para Birimleri Merkez Bankası kurulma araştırmaları devam ediyor. Fakat tüm bunların ışığında Avrupa’da önder ülkelerin kripto paralar ile alakalı girişimleri desteklemesi ve blockchain odaklı çalışmalara katkıda bulunması gerekiyor. AB’nin geçtiğimiz aylarda basın açıklamasında dijital para birimleri konusunda bir çok eksikliğini dile getirmesi ve bu konuda daha bir çok çalışma yapması konusunda öz eleştiride bulundu.

Binance kurcusu CZ tarafından atılan bu adımda aynı zamanda Avrupa Birliği’nin açıklamış olduğu hedeflerle de aynı yol haritası izlediği görülüyor.

Kar amacı gütmeyen finansal teknolojiler kurumu France Fintech kurumu, gerek kendi ülkesinde gerek ise tüm dünya da finans sektörünün mükemmelleştirilmesi yönünde çalışmalar yapmaya devam ediyor. Bunun yanın da kamu kurumlarında ilgili birimlere, finansal yetkililere ve kripto para ekosisteminden faydalanan herkese online ve yüz yüze eğitimlerde vererek geliştirilmesine katkıda bulunuyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.