Ethereum Haberleri

Singapur’un Kripto Kısıtlamalarına Ethereum Kurucusundan Eleştiri Geldi

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin, Singapur’un kripto paralara yönelik hamlelerini değerlendirdi. Bilindiği üzere Singapur, kriptodaki çöküşler yüzünden perakende yatırımcıların piyasaya olan erişimini kısıtlama kararı aldı. Geçen aydan bu yana Singapur yönetimi kripto para yatırımcılarının borçlanmalarını yasaklamaya başladı. Bununla birlikte küçük yatırımcılar ve tüketicilerin kripto para satın almasını kısıtlamaya yönelik teklifler gündeme getirildi. Ethereum kurucusu Vitalik Buterin, Singapur’da başlatılan bu baskının işe yaramayacağını söyledi.

“Kripto Para Olmadan Blockchain Olmaz”

Vitalik Buterin Terra

ETH kurucu ortağı Buterin, Singapur’un kripto para merkezi olma isteğine rağmen kısıtlayıcı hamlelerini değerlendirdi. Ünlü isim, ülkede kripto para birimlerine yönelik şüpheci yaklaşım olması yüzünden kripto para merkezi olma hayaline ulaşılamayacağını belirtiyor. The Straits Times röportajıyla gündeme gelen Buterin, Singapur düzenlemelerini eleştirdi: “Şehir devletinin, blockchain kullanımı ile kripto para birimi arasında bir ayrım yapma isteği, garip şeylerden biri gibi. Gerçek şu ki, eğer kripto para biriminiz yoksa, sahip olacağınız blockchain sadece sahtedir ve kimse onları umursamayacaktır.”

Vitalik Buterin’in eleştirileri, Sigapur’un bu kısıtlayıcı hamlelerine yönelik tepki gösteren tek unsur olmadı. ABD merkezli dev kripto para borsası Coinbase Global Inc CEO’su Brian Armstrong da diğer sektör temsilcileri gibi bu hamleleri endişeyle karşıladı. ARmstron, bu sene başında Singapur’un perakende kripto ticareti için sınırlama teklifini, kripto para merkezi olma arzusuyla uyumsuz olarak değerlendirmişti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.