Haberler

Genesis, Gemini’ye Karşı Açtığı Davalara Bir Yenisini Ekledi!

Kripto borç platformu Genesis, sektörün önde gelen borsalarından biri olan Gemini'ye karşı açtığı davalara bir yenisini ekledi.

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kripto borç platformu Genesis, sektörün önde gelen borsalarından biri olan Gemini’ye karşı açtığı davalara bir yenisini ekledi. Mahkeme belgelerine göre, Genesis, eski ortağı Gemini’nin bir iştirakinden milyonlarca dolar tazminat talep ediyor.

Genesis yetkilileri, hukuki süreç kapsamında, Gemini’nin platformdan kasıtlı olarak toplamda 689 milyon dolar çektiğini iddia etmektedir. Genesis, FTX skandalıyla başlayan panik nedeniyle iflasa sürüklenmiş ve 2023 yılında iflas başvurusunda bulunmuştur. İflas sürecinde, ana şirketi Digital Currency Group (DCG) ile ayrılan Genesis, farklı davalarla karşı karşıya kaldı.

Genesis, Gemini'Ye Karşı Açtığı Davalara Bir Yenisini Ekledi!

Mağdur Yatırımcılar Hakkını Arıyor

Genesis ve Gemini arasındaki hukuki çatışma devam ederken, mağdur olan vatandaşlar da haklarını aramaya başlamıştır. New York Başsavcısı Letitia James, Ekim ayında DCG, Gemini ve Genesis’e karşı harekete geçerek toplamda 230 bin yatırımcıyı temsil etmiştir. Savcı James, üç kripto devinin vatandaşları toplamda 1 milyar dolar büyüklüğünde dolandırdığını iddia etti.

New York Başsavcısı’nın yatırımcılar lehine açtığı davanın ardından kripto borsası Gemini, batık şirkete ait Grayscale Bitcoin Trust hisselerinden hakkını istemiştir. Bu talep, Genesis’in Gemini’ye karşı açtığı davalarda yaşanan hukuki çatışmanın bir parçasıdır.

Bu gelişmelerle birlikte, kripto para sektöründe yaşanan bu tür hukuki süreçlerin yatırımcılar açısından önemli bir risk olduğu bir kez daha görülmektedir. Yatırımcılar, kripto para borsalarıyla iş yaparken güvenilirliklerini ve geçmiş performanslarını dikkate almalı ve riskleri en aza indirmek için tedbirli olmalıdır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.