Kripto Para BirimleriBitcoin HaberleriHaberler

Nijerya’dan Yeni Kripto Varlık Kuralları!

Nijerya Merkez Bankası (CBN), Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından yayınlananlara uygun dijital varlıkları içeren yeni yönergeler yayınladı.

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Nijerya’dan yeni kripto varlık kuralları. Nijerya Menkul Kıymetler Borsası Komisyonu, Nijerya’daki dijital varlıkların ihracı, takası ve velayeti için yeni yönergeler açıkladı.

Son birkaç yılda Nijerya Menkul Kıymetler Borsası Komisyonu, dijital varlıkları nasıl sınıflandıracağına ve düzenleyeceğine dair bir bildiri yayınladı. Komisyon şimdi yeni kripto varlık kuralları yayımlıyor.

Bu başarının, kripto ve ilgili işletmelere saygınlık kazandırabileceği ve kripto benimsemede en iyi ülkelerden biri olan Nijerya’da kripto kullanımı için yeni yollar açabileceği öne sürüldü.

Nijerya’nın Yeni Kripto Kuralları

Nijerya Kripto Para Ve Blockchain Için Yol Haritası Çiziyor - Hardware Plus - Hwp

Nijerya Merkez Bankası (CBN), Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından yayınlananlara uygun dijital varlıkları içeren yeni yönergeler yayınladı.

Nijeryalılara herhangi bir tür kripto para birimi satmak isteyen kuruluşlar, önce bir sanal varlık hizmet sağlayıcı (VASP) lisansı almalıdır.

VASP lisansı kendi sorumluluklarıyla birlikte gelir. Özellikle lisans sahipleri, kullanıcılardan risk bildirim formları alırken, herhangi bir koruma fonun yatırımlardan kaynaklanan zararları ödemeyeceğine dair bir sorumluluk reddi beyanı verirler.

Komisyon tarafından 13 Mayıs’ta hazırlanan belge, VASP kurallarına ek olarak aşağıdaki konuları ele alıyor:

  • Dijital varlık borsası işletmek
  • Token verme
  • Dijital varlık platformu işletme
  • Dijital varlık saklama görevlileri için gereksinimler

Dijital Varlık Borsası İşletilmesi Hakkında

Nijeryalılara hizmet veren tüm kripto borsalarının artık SEC’den onay alması gerekiyor ve bu da onlara Komisyonun kayıtlarına erişim hakkı veriyor. Borsalardan haftalık ve aylık işlem verileri ile üç aylık ve yıllık finansal ve uyum raporları talep edilmektedir.

Bir borsa, listelemek istediği her varlık için bir başvuru sunmalıdır. Başvuru, borsanın proje ve riskleri hakkında yeterli bilgiye sahip olduğunu göstermelidir. Ayrıca, borsalar gerçek zamanlı piyasa gözetimi yapmalıdır.

Token Verilmesi Hakkında

Nijerya’da veya Nijeryalıları hedefleyen herhangi bir projede dijital varlık teklifleri yapmakla ilgilenenler, bir değerlendirme formu doldurmalı ve teknik incelemelerinin tam bir kopyasını SEC’e göndermelidir. Komisyon, önerilen jetonu bir menkul kıymet olarak onaylarsa, ihraç eden ülkenin menkul kıymetler yasalarına uymalıdır.

Ayrıca, SEC, projelerin 10 milyar NGN’ye kadar (resmi döviz kuru üzerinden 24,1 milyon $) değerinde olmasına izin verecek. Komisyon, gerektiğinde bu istatistiği değiştirme yetkisine sahiptir.

Dijital Varlık Platformunun İşletilmesi Hakkında

Dijital varlık teklif platformu (DAOP), ihraççıların ilk madeni para teklifi (ICO) gibi bir dijital varlık teklifini başlatabilecekleri bir web sitesidir. Bir DAOP’un işleyişi için bir yükümlülükler listesi Komisyon tarafından derlenmiştir.

Dijital Varlık Saklama Hakkında

Nijerya’da ayrıca bir dijital varlık saklama işi yürütmek için yasalar vardır. Kurallara göre, bir DAOP, gerekli mevzuata uyduğu sürece kendi saklama hizmetlerini sağlayabilir.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.