Haberler

Finans Uzmanı Kripto Paralardaki Spekülasyonları Yorumladı

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kripto para topluluğu, FTX borsasının yaşadığı likidite sorununu tartışmaya devam ederken, finans dünyasının önde gelen isimlerinden çeşitli açıklamalar geliyor. Yaptığı açığa satış (short) işlemleri ile finans dünyasında ün kazanan Jim Chanos, kripto para sektöründeki son gelişmeleri değerlendirdi. Ünlü finans uzmanı, kripto para piyasasının baştan sona spekülasyonlarla dolu bir yer haline geldiğini savunarak bazı sektör temsilcilerinin tepkisini çekti.

“Manipülasyon Yapanların Peşine Düşecekler”

Bitcoin Maniplüasyon

Short pozisyonları ile adından sık sık söz ettiren Jim Chanos, kripto para sektörüne dair açıklamalar yaptı. Riskten korunma fon şirketi Chanos and Co’nun kurucusu, kripto paraları düzenlenmesi için haykırışların başlayacağını söyledi. Manipülasyon yüzünden paralarını kaybeden yatırımcıların yakın bir zamanda suçluların adalete teslim edilmesi için çağrıda bulunacağını ifade etti. Jim Chanos’un bu açıklaması, Binance ile FTX kripto para borsaları arasındaki olayların ardından toplulukta dile getirilen konularla destek buldu.

Kripto Paralarda Düzenleme Talebi

Finans uzmanı Jim Chanos, kripto para sektöründe henüz bir düzenleme olmadığı için yatırımcıların bir grup insanın oyuncağı haline geldiğini vurguladı. Kripto para piyasası, son boğa koşusuyla birlikte 2 trilyon dolarlık değere ulaşmıştı. Giderek daha fazla yatırımcı kazanan bu sektörde üst üste gelen olumsuzluklar ayı piyasasını getirdi. Ardından Terra çöküşü ile birlikte 800 milyon dolarlık piyasa değerine kadar gerileme yaşandı. Jim Chanos, yıllardır var olan bu ekosistemde hala düzenleme yapılmadığı için ilerleme kaydedilmediğini söyledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.