Bitcoin Haberleri

Güney Kore, Kuzey Kore’nin Kripto Para Varlıklarını Durdurmak İçin Yasa Tasarısı Hazırlıyor

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Güney Kore, Kuzey Koreli kripto hesaplarını dondurmak için harekete geçti. Ülke, Kuzey Kore’nin kripto para birimlerini kullanarak silah programlarını finanse etmesini engellemek amacıyla bir yasa tasarısı hazırladı. Bu tasarı, Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol tarafından ulusal güvenliği destekleyecek pratik önlemler içerecek şekilde revize edilmesi talimatı verilerek sunuldu.

Güney Kore’nin bu adımı, Kuzey Kore tarafından kullanılan kripto paralar ve diğer sanal varlıkları takip etme ve dondurma amacını taşıyor. Yapılan planlamalar sonucunda tasarının Kuzey Kore’ye yönelik mevcut yaptırımlara eklenmesi bekleniyor. Güney Kore devlet kurumları, 10 aylık bir süre zarfında bu plan için bir dizi istişarelerde bulundu.

Hükümet kaynakları, tasarının ulusal güvenliği destekleme amacıyla mevcut yaptırımlara eklenmesinin beklendiğini ifade etti. Güney Kore Devlet Başkanı, ülkenin siber güvenlik çerçevesinin acilen onarılması gerektiği konusunda değerlendirmelerde bulundu.

Güney Kore, Kuzey Kore'Nin Kripto Para Varlıklarını Durdurmak İçin Yasa Tasarısı Hazırlıyor

Güney Kore Ulusal İstihbarat Servisi’nin verilerine göre, Kuzey Koreli bilgisayar korsanları yılın ilk yarısında yaklaşık 180 milyon dolarlık kripto para hırsızlığı gerçekleştirdi. Ayrıca geçmiş yıllarda Kuzey Kore’nin hack yöntemleriyle yaklaşık 1,28 milyar dolar değerinde Bitcoin ve Ethereum çaldığı biliniyor. Kuzey Koreli hacker grupları arasında en çok aranan şüpheliler arasında Lazarus Group yer alıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.