HaberlerEkonomi

ABD’de Tarım Dışı İstihdam Beklentinin Üzerinde Arttı!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

ABD’de tarım dışı istihdam beklentinin üzerinde arttı. Temmuz ayı tarım dışı istihdam istatistikleri Amerika Birleşik Devletleri (ABD) tarafından açıklandı. ABD tarım dışı maaş bordroları 528 bin artarak, önceki dört aydaki ortalama aylık ücretleri 388 bin ile geride bıraktı. Miktar altı ayın en yüksek noktasındaydı. Ekonomistler 250 bin artış öngörmüştü. Hem işsizlik oranı hem de toplam tarım dışı istihdam, pandemi öncesi seviyelere ulaştı.

ABD Tarım Dışı İstihdam Verileri Pozitif

Ülkede işsizlik oranı Temmuz ayında %3,5’e gerilerken, toplam işsiz sayısı 5,7 milyona geriledi. Ortalama saatlik ücret, bu süre zarfında aylık bazda yüzde 0,5 arttı ve bu, tahmin edilen yüzde 0,3’lük kazançtan daha fazlaydı. Ortalama saatlik kazançlar yıllık %5,2 arttı.

istihdam edilen nüfus oranı (%60) ve işgücüne katılım oranı (%62,1) ay boyunca hemen hemen hiç değişmedi.

Tarım dışı istihdama ilişkin veriler, kripto para yatırımcılarının aktif olarak izlediği bir veri olarak öne çıkıyor. Veriler, işgücü piyasasının durumuna ilişkin bilgilerin, enflasyonu artırabilecek ani ücret artışları veya düşüşleriyle sonuçlanabileceğini göstermektedir.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.