HaberlerBitcoin Haberleri

El Salvador Vatandaşları, 30 Dolar Hediye BTC’yi Nasıl Kullanıyor?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Bitcoin‘in yasal olmasından sonra El salvador Hükümeti, yeni kullanıcılara 30 dolar değerinde BTC vererek BTC’nin benimsenmesini teşvik etmeye ve kripto cüzdanı ve uygulama Chivo‘ya olan ilgiyi arttırmaya çalışmıştı.

El Salvador’un en büyük gazetelerinden El Diario de Hoy, Salvadorluların 30 dolarlık hediye Bitcoin (BTC) ile ne yapılır? sorusuna cevap vermek adına hediye Bitcoin’lerin hangi alanda kullanılabileceğinin yollarını derledi. İşye Slavador vatandaşlarının hediye Bitcoin‘leri kullanabileceği 5 yol:

Nakite Paraya Dönüştürmek

Tokenlerini ABD dolarına dönüştürmek isteyenlerin bunu yapmak için dolambaçlı bir yol izlemesi gerekiyor. Hükümet, hediye BTC alanların Chivo BTC ATM‘lerinden direkt “para çekmesini” engelledi. Ancak YouTuber’lar hediye BTC’leri arkadaşlarına yada aile üyelerine aktarmalarıyla ilgili bazı geçici çözümler yayınladı.  Alıcı kişi sonrasında  aynı işlemi yaparak karşılık verir. Bu, kullananların bir Chivo ATM‘sinden 30 doların tamamını “çekmelerine” olanak tanır.

5 Dolar Altına BTC’yi Nakite Çevirmek

Medya kuruluşu, Facebook Marketplace’nin,  bazı vatandaşların 30 dolar tutarındaki hediye Bitcoin‘lerini 25 dolar karşılığında “almayı”, banka havelesi yada e-ödeme platformları aracılığıyla ödeme yapmayı teklif eden insanlarla dolu bulunduğunu bildirdi. Medya kuruluşu, “kötüniyetli insanlardan doğan dolandırıcılıklara yol açabileceği” için bu yola girenlerin dikkatli olmaları gerektiğine dair uyarıda bulundu.

[ccpw id=”1937″]

Market alışverişi için harcamak

Medya kuruluşu, “süpermarketlerin” Chivo BTC ödemelerini kabul ettiğini belirtti (ülkedeki birçok perakendeci ve hizmet sağlayıcının yapmış olduğu benzer halde) belirtti. Bu nedenle “Chivo cüzdan sistemin çalıştığı sürece” Salvadorluların “haftalık market alışverişlerinde” BTC kullandığını da ekledi.

Başka Cüzdana Aktarma

BTC ve Başkan Nayib Bukele ile ilgili her şeye genel olarak şüpheyle yaklaşan medya kuruluşu, merkezi kontrolü gerekçe göstererek “bazı insanların devletin çıkardığı Chivo uygulamasına güvenmediğini” yazdı. Bu nedenle bazılarının “daha güvenli ve merkeziyetsiz cüzdan seçeneklerini” tercih ettiğini de ekledi.

BTC’Yİ Bankaya Yatırmak

Bazıları banka hesaplarına para yatırabilecekleri geçici çözümler arıyor. Yine bu BTC fonlarını kullanarak başka bir kişinin ABD doları hesabına para yatırmak için Chivo uygulamasının bir işlevini kullanarak bir arkadaşla birlike çalışmak üzere gerçekleştirilir. Bu arkadaş ondan sonrasında karşılık verir, böylece her iki tarafın da hesaplarında 30 dolar olur. Medya kuruluşu, “kimi zaman” bu sürecin “anında olmadığını” ancak gene de “etkili” olduğunu belirtti.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.