Haberler

Güney Kore’de Kripto Paralara Vergi Koşulu!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Güney Kore’de, binlerce kişinin kripto para birimlerine el konulabileceği belirtiliyor. Kuzey Chungcheong eyaletinin başkenti Cheongju, vergi borcu olanların kripto paralarını el koymayı planladığını duyurdu. Yetkililer, en az 750 dolar vergi borcu olan vatandaşları hedef alacak.

Cheongju yönetimi, Güney Kore’nin yedi borsasından binlerce vergi kaçakçısının varlıklarını araştırmasını talep ettiğine dair medyada yer alan haberlere göre, Upbit ve Bithumb gibi borsalardan 8 bin 520 kişinin kripto varlıkları sorgulanacak. Yetkililerin soruşturmaların ardından harekete geçmesi bekleniyor. Şehir yönetimi, kripto paraların mülkiyet gizleme aracı olarak kullanımının arttığını bildirdi. Bu girişimle, vergi sorumluluğunun artırılması hedefleniyor.

Ib
Güney Kore’de Kripto Paralara Vergi Koşulu! 3

Cheongju yönetimi, 2022 yılında 16 bin kripto yatırımcısı hakkında oldukça detaylı bilgilere ulaşmıştı. Şehir yönetimi, daha sonrasında ise gecikmiş vergilerini ödemeyen 17 kişinin durumunu bildirmişti. Güney Kore hükümeti, vergi kaçıranlardan 2021 ve 2022 yıllarında toplamda 260 milyar Kore wonu (180 milyon dolar) değerindeki kripto paraya el koymuştu. Hükümet, vergi suçlarına ilişkin düzenlemeler kapsamında 2021 yılında kripto paralara el koyma yetkisini almıştı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.