Haberler

Hamas’ın Kripto Hesaplarına İsrail Kilidi!

İsrail, Hamas’ın Binance borsasındaki hesaplarını dondurduğunu duyurarak önemli bir adım attı.

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

İsrail, Hamas’ın Binance borsasındaki hesaplarını dondurduğunu duyurarak önemli bir adım attı. Yapılan açıklamada, Hamas’ın sosyal medya üzerinden dondurulan hesaplar aracılığıyla bağış topladığı belirtildi. El konulan fonların hazineye aktarılacağı bildirildi.

İsrail polisi ve Savunma Bakanlığı’nın siber operasyon birimleri, Hamas’ın kripto altyapılarını tespit etmek amacıyla çalışmalar yaptı. Hamas, sosyal ağlar aracılığıyla kripto para bağış toplama kampanyası başlattı ve bu kampanya İsrail’in dikkatini çekti. İsrail, Binance’in yardımıyla söz konusu hesapların dondurulduğunu ve el konulan fonların devlet hazinesine aktarılacağını açıkladı.

Hamas'In Kripto Hesaplarına İsrail Kilidi!

Barclays Hesabı da Donduruldu

Hamas’ın İngiliz bankası Barclays’de bağış toplamak için kullandığı bir hesabın da dondurulduğu aktarıldı. İngiliz kolluk kuvvetleri ile iş birliği yapılarak banka hesabının kapatılması sağlandı. Bu durum, Hamas’ın kripto para birimleriyle bağlantılı olarak yürüttüğü finansal faaliyetlerin engellenmesi amacıyla atılan önemli bir adımdır.

Daha önce CFTC tarafından Binance’e açılan davada Hamas ile ilgili suçlamalara yer verilmişti. Borsa, Hamas’ın kullanmış olduğu kripto cüzdanlara karşı harekete geçmediği için suçlanmıştı. Ancak İsrail’in bu son hamlesi, Hamas’ın kripto hesaplarının etkisiz hale getirilmesi ve finansal kaynaklarının kesilmesi için önemli bir adım olarak kabul ediliyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.