Haberler

FTX’i Batıran Sam Bankman-Fried’dan Çalışanlara Özür Mektubu

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

FTX borsasının kurucusu ve eski CEO’su Sam Bankman-Fried, borsa çalışanlarına bir özür mektubu gönderdi. Yaşanan olaylarla ilgili olarak çok üzgün olduğunu dile getiren SBF, kripto sektörünün baskısıyla karşılaştığını belirtti. FTX’in şirketi Slack üzerinden paylaşılan ve CoinDesk’in ulaştığı mektupta SBF, yaşananlardan dolayı hala üzüntü duyduğunu vurguladı. FTX imparatorluğunun çöküşündeki bir numaralı isim çalışanlara gönderdiği mektupta “baskı karşısında donup kaldığını” ifade etti.

Alameda İddialarına Yanıt Vermedi

Alameda Research Ftx

Kripto para sektörünün önde gelen borsalarından FTX’i iflasa götüren süreçte borsanın kardeş şirketi Alameda Research hakkındaki iddialar dikkat çekmişti. SBF’nin, çalışanlara gönderdiği mektupta müşteri fonlarının Alameda Research’ü desteklemek için kullanıldığına dair bir yanıt vermemesi dikkat çekti: “Bunların hiçbirinin olmasını istemedim ve geri dönüp her şeyi baştan yapabilmek için her şeyimi verirdim. Siz benim ailemdiniz.Bunu artık kaybettim ve eski evimiz artık boş bir monitör deposundan ibaret. Arkamı döndüğümde konuşacak kimse kalmadı.”

FTX eski CEO’su SBF, borsayı iflasa getiren süreçte hiçbir müdahalede bulunamadığını dile getirdi: “Baskı, sızıntı ve Binance [FTX’i satın alma istemesi] karşısında donup kaldım ve hiçbir şey söylemedim.” Batık borsanın kurucusuna göre, bahar aylarında yaklaşık 60 milyar dolarlık teminat ve 2 milyar dolar borç vardı. Fakat piyasadaki sert düşüş ile birlikte bu teminat yarıya indi: “Krediler, kişisel tüketim için değil, Binance’i de satın almak dahil olmak üzere genellikle işimizi büyütme planları için kullanıldı.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.