HaberlerEkonomi

İngiltere Merkez Bankası ve MIT, CBDC Projesinde İşbirliği Yapıyor!

İngiltere Merkez Bankası MIT ile Birlikte Çalışacak.

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

İngiltere merkez bankası ve MIT, CBDC projesinde işbirliği yapıyor. İngiltere Merkez Bankası, CBDC’nin faydalarını ve dezavantajlarını değerlendirmek için Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT) ile işbirliği yaptı.

İngiltere Merkez Bankası Ve Mit, Cbdc Projesinde İşbirliği Yapıyor!
İngiltere Merkez Bankası Ve Mit, Cbdc Projesinde İşbirliği Yapıyor!

CBDC deneyleri, dünyanın önde gelen üniversitelerinden biri olan MIT ile işbirliği içinde gerçekleştirildi. Geçen Şubat ayında banka, sterlini dijitalleştirmenin avantajlarını ve dezavantajlarını belirlemek için Massachusetts Institute of Technology‘nin Dijital Para Birimi Girişimi (DCI) ile 12 aylık bir araştırma projesini kabul etti. Sonuç olarak ekip, potansiyel bir CBDC ile ilişkili teknik zorlukları, fırsatları ve tehlikeleri araştıracaktır. Bu adımla banka, bu sorun üzerinde MIT ile işbirliği yapan ikinci banka olarak Bank of Canada’ya katılıyor.

Açıklamaya göre, ülke bir CBDC oluşturma kararı vermediği vurgulandı: “Bu çalışma, keşif amaçlı teknoloji araştırmalarına odaklanmıştır ve operasyonel bir CBDC geliştirmeyi amaçlamamaktadır. Büyük bir ulusal altyapı projesi olacak olan CBDC’nin Birleşik Krallık’ta tanıtılıp tanıtılmayacağı konusunda herhangi bir karar verilmedi.”

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.