NFT HaberleriHaberler

İTÜ 250.Yılına Özel NFT Koleksiyonu Çıkarıyor

Bitay, İstanbul Teknik Üniversitesi'nin 250.yılına Özel NFT Koleksiyonu Çıkarmayı Hedefliyor.

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

İTÜ 250.yılına özel NFT koleksiyonu çıkarıyor .İstanbul Teknik Üniversitesi’nin 250. kuruluş yıldönümü için özel bir NFT koleksiyonu oluşturulacak (İTÜ).

Üniversitenin mimarlık, konservatuvar ve mühendislik fakültelerinin arşivlerinde bulunan çeşitli ses, görüntü ve video formatlarındaki eserler dijital ortama aktarılarak NFT çalışmalarına dönüştürülecek.

NFT koleksiyonuyla ilgili olarak İTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu şunları söyledi:

İstanbul Teknik Üniversitesi, teknolojik gelişmeyi ve dijitalleşmeyi çok yakından takip ettiği gibi aynı zamanda bilime ve tekniğe yön veren bir kurumdur. 250 yıla yayılan köklü geçmişi ve akademik birikimiyle İTÜ, her zaman yenilikçi, dinamik ve daima genç bir bakış açısına sahip olmasını buna borçludur. Bitay ile gerçekleştirdiğimiz işbirliği sayesinde üniversitemizin iki buçuk asırlık bilgi birikimini ve kültürel mirasını dijitale aktararak NFT eserlere dönüştüreceğiz. Bu sayede, geçmişten gelen birçok miras, gelecek nesillere de güvenle ulaşabilecek.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.