HaberlerEthereum Haberleri

Ethereum Merge’ü Öncesi Node Endişesi!

4.653 aktif Ethereum Node'unun çoğu, çalışmak için Amazon Web Servisleri gibi merkezi web servislerini kullanıyor ve uzmanların bunun bir hata olabileceğini düşünüyor.

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Ethereum Merge’ü öncesi Node endişesi. 4.653 aktif Ethereum Node’unun çoğu, çalışmak için Amazon Web Servisleri gibi merkezi web servislerini kullanıyor ve uzmanların bunun bir hata olabileceğini düşünüyor.

Birkaç hafta içinde, Ethereum resmi olarak  Proof of Work (PoW) madencilik konsensüsünden Proof of Stake (PoS) madencilik konsensüsüne geçecek. Merge olarak adlandırılan yükseltmenin 15 Eylül’de yapılması planlanıyor. Ethereum node merkezileştirmesi, Merge yaklaştıkça büyük ilgi gördü.

Ethereum Merge’ü Öncesi Node Endişesine Geliştiriciler Tarafından Açıklama Geldi

Ethereum geliştiricisi Péter Szilágyi, artan merkezileşme konusundaki endişeleri ele aldı ve Devcon IV’ten bu yana veritabanını temizlemek için çalıştıklarını belirtti. Programcıların belirli bir boyutta güvenilir bir kayıt oluşturabilmeleri için blok zincirinin boyutunu küçültme işlemi  “Budama” olarak bilinir.

Szilágyi, o sırada planın çok sayıda muhalefeti çektiğini ve mevcut düğüm yoğunluğunun bunun doğrudan bir sonucu olduğunu sözlerine ekledi. Kullanıcıların kendi node’larını yönetebilmeleri için Ethereum’un belirli bir boyutta olması gerektiğini açıkladı.

Konuyla ilgili olarak Szilágyi şunları söyledi:

Ethereum durumunun boyut olarak ‘sabit’ olması gerekiyor. Bu şekilde sonsuza kadar çalışabilir. Sabit, gerekirse block gas limiti gibi yukarı itilebilir, ancak sınırsız büyümemelidir. Bu çözülene kadar tünelin ucunda ışık yok

Çok sayıda tarafın bir çözüm bulmak için çalıştığını, ancak bu arada genel kamuoyunun bir düğümü barındırmak için “daha da büyük bir altyapıyı sürdürmek istememek” için suçlanmaması gerektiğine dikkat çekti.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.