Bitcoin Haberleri

Kanada Merkez Bankası kripto para anketinin şaşırtıcı sonuçlarını açıkladı

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kripto para piyasasında hareketli günler yaşanmaya devam ediyor. Ancak bu hareketlilikler son dönemlerde genellikle aşağı yönlü fiyat hareketleriyle ve piyasa üzerinde olumsuz etkilere sahip olabilecek makroekonomik gelişmelerle yaşanıyor. Piyasada olumsuz rüzgarlar esmeye devam ederken, Kanada Merkez Bankası bir araştırma sonucunu yayınladı. Anket sonuçlarına göre 2021 yılında Kanada’da Bitcoin (BTC) sahipliğinde ciddi oranlarda artış yaşandı.

BİRİKİMLERDE PANDEMİ KAYNAKLI ARTIŞ

Birikimlerde Pandemi Kaynakli Artis

Kanada Merkez Bankası tarafından düzenlenen anket çalışmasına katılanlar arasında Bitcoin sahipliğinin 2021 yılında ciddi ölçülerde arttığı görülüyor. Yeni yatırımcıların da etkisi ile Kanadalı BTC sahipliği iki kattan fazla artış göstermiş durumda. Araştırmacılar, yatırımcıların birikimlerinde pandemi kaynaklı artış yaşanmış olabileceğini belirtirken, dönemsel olarak ayarlanmış hane halkı birikimlerinin de 2015 ile 2019 arasındaki yüzde 2,4’lük tarihi ortalamanın yüzde 27’ye yükseldiğini belirtti.

“VARLIKLARINI TUTMA EĞİLİMİNDELER”

Araştırmacılara göre dijital para birimlerini büyük oranda bir yatırım aracı olarak değerlendiren Kanadalı kullanıcılar, muhtemelen son 2 yıl içerisindeki fiyat artışları nedeniyle varlıklarını tutma eğilimindeler. Söz konusu yaklaşım, 2020’den önce Bitcoin satın alarak erken dönemde kriptoları benimseyenler ile yeni dönem yatırımcıları arasındaki net farklardan biri olarak ortaya çıkıyor. Yeni yatırımcıların yüzde 63’ü, uzun vadeli yatırımcıların ise yüzde 57’si Bitcoin’i bir “yatırım aracı” olarak değerlendiriyor.

Öte yandan araştırma sonuçlarına göre anket katılımcılarının yüzde 40’ı, Bitcoin’in nasıl işlediğine dair çok az bilgiye sahip. Ancak buna rağmen bu sonucun 2018’de ölçülen Blockchain ve kripto para bilgisinden iki kat fazla olduğu görülüyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.