HaberlerBitcoin Haberleri

Kripto Para Tasarısına Brezilya Senatosu’ndan Onay Çıktı!

Brezilya Senatosu Cuma gecesi kripto paraları düzenleyen bir kanun tasarısı çıkardı. Brezilya parlamentosu, bir senatör tarafından sunulan tasarının bir sonraki durağı olacak. Tasarı kabul edilirse, Brezilya hükümeti kripto para birimlerini düzenlemek için Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun rolünü ortadan kaldıran yeni bir devlet kurumu oluşturacak.

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

El Salvador’un geçen yıl Bitcoin‘i yasal para ilan etmesinin ardından, özellikle 2022 yılına kadar çok daha fazla ülkenin davayı takip edeceği tahmin ediliyordu. Yüksek enflasyon yaşayan diğer Latin Amerika ülkelerinin izinden gitmek kısa vadede zor görünse de, Kripto para birimlerinin yasama da dahil olmak üzere her geçen gün daha fazla tartışıldığı göz ardı edilmemelidir.

Yeni Bir Kurum Kuruluyor

Kripto para işlemlerini düzenlemeyi amaçlayan bir yasa, dün gece önemli bir oylamayla Brezilya Senatosu‘nda kabul edildi. Senatör Flavio Arns’ın tasarısına göre, kripto para birimlerinin düzenlenmesi Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’ndan uzaklaştırılacak ve hükümet konuyla ilgilenmek için yeni bir hükümet kuruluşu oluşturacak. Yalnızca ICO’lar Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu gözetimi altında tutulacak.

Taslak metninde “sanal hizmet sağlayıcılar” terimi yer alırken, bu unvana sahip kuruluşların diğer finansal kuruluşlarla aynı standartlarda tutulacağı vurgulanıyor.

Parlamento, yasa taslağının yolculuğundaki bir sonraki durak olacak. Tasarı meclis tarafından onaylanırsa, hükümetin üst yönetiminin son bir veto hakkı bulunuyor, ancak tasarı buradan onay alırsa tamamen kabul edilecek.

Kripto Para Tasarısına Brezilya Senatosu’ndan Onay Çıktı!
Kripto Para Tasarısına Brezilya Senatosu’ndan Onay Çıktı!

Çok Sayıda Tasarı Sunulmuştu

Tasarı, Şubat ayında Senato Ekonomik İşler Komitesi tarafından onaylanarak evrensel oylamanın yolunu açtı. Arns gibi iki yasa tasarısı daha öneren Senatörler Styvenson Valentim ve Soraya Thronique de komite tarafından reddedildi.

Brezilya, son zamanlarda kripto para biriminin benimsenmesinde bir artış gören ülkelerden biri. 2021’de, dünya çapında çok sayıda kripto odaklı şirketin ülkeye yatırım yapmaya devam etmesine rağmen, ülkede hem Bitcoin hem de Ethereum spot ETF’leri tanındı.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.