Bitcoin Haberleri

Bitcoin’de o değer tüm zamanların en yüksek seviyesinde! Bu ne anlama geliyor?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kripto para piyasası uzun bir süredir düşüş eğiliminde seyrediyor ve piyasada ortaya çıkan bu olumsuz tablonun ne kadar daha devam edeceği merak ediliyor. Düşen kripto para değerleri ile birlikte madencilik maliyetlerinin de artması, piyasada genel anlamda negatif havanın oluşmasına neden oluyor. Uzmanlar, Bitcoin (BTC) madencilerinin durmaksızın artan hashrate nedeniyle bir kapitülasyon içerisinde olabileceğini belirtiyor. Zincir üstü veri analiz platformu CryptoQuant da bu yönde görüş bildiriyor ancak platform, Bitcoin hashrate’inin risk oluşturmak adına tek gösterge olmadığını belirtiyor.

BTC HASHRATE ATH SEVİYESİNİ GÖRDÜ

Btc Hashrate Ath Seviyesini Gordu

Hashrate’in madencilik süresi için hesaplama gücü olarak işlevi olduğu biliniyor. Bitcoin hashrate seviyesi, 14 Ekim Cuma akşam saatlerinde tüm zamanların en yüksek seviyesini test etti. CryptoQuant tarafından sağlanan bu verilerin yanı sıra, 9 Ekim tarihinden itibaren kripto madencilik zorluğunun da düştüğü noktadan itibaren son derece yüksek olduğu görülüyor. Madencilik zorluklarındaki artışın, madencilik gelir ve kârlarında daha fazla düşüşe yol açıyor. Bu nedenle de mevcut şartlar göz önüne alındığında madencilerin azalan gelir koşullarından çıkışı zor bulabilecekleri tahmin ediliyor.

“YÜZDE 80’DEN DAHA KÖTÜ BİR DÜŞÜŞ KAYDEDEBİLİR”

CryptoQuant, daha düşük kârlılık tam olarak göz önünde olduğu için Bitcoin madencilerinin yıldan yıla yüzde 80’den daha kötü bir düşüş kaydedebileceğini belirtti. Platform konuya ilişkin raporunda, “Madencilerin her bir hash’ten elde ettikleri kâr miktarı bir önceki yıla göre yüzde 80’den fazla düşerek şimdiye kadarki en düşük seviyesine geriledi. Mevcut piyasa ortamında madencilere olukça düşük ödeme yapılıyor, bu da madencilerle ilgili başka bir kapitülasyona yol açabilir” ifadelerine yer verdi.

Coinnewstr yatırım tavsiyesi vermez. Haberin içeriği bilgilendirme amaçlıdır ve yatırım tavsiyesi değildir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.