Haberler

Kazakistan, Kripto Para Borsalarına Sert Tavır Sergiliyor!

Kazakistan, son zamanlarda kripto para borsalarına karşı sert bir tavır sergilemekte

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kazakistan, son zamanlarda kripto para borsalarına karşı sert bir tavır sergilemekte. Geçtiğimiz yıl, ülkede 980 lisanssız kripto para borsasının engellendiği biliniyor. Bunun yanı sıra, Kazakistan Finansal Takip Ajansı (FMA) tarafından yasa dışı döviz işlemleri ve kara para aklama ile ilgili dokuz farklı soruşturma başlatıldı.

Bu hamle, FMA başkanı Ruslan Ostroumov tarafından Çin’deki Kara Para Aklamayla Mücadele Avrasya Grubu toplantısı sırasında duyuruldu ve ayrıntılar hükümetin internet sitesinde yayımlandı.

Kazakistan’da, Şubat 2023’te yürürlüğe giren Dijital Varlıklar Kanunu, ulusal bir lisans alınmadığı sürece dijital paraların oluşturulmasını, alım satımını ve kripto varlıklara takas faaliyetlerini yasaklamaktadır. Astana Uluslararası Finans Merkezi, Kazakistan’da özel ekonomik bir bölge olarak faaliyet göstermekte ve kripto para borsalarının operasyonları için ön onay verme sorumluluğuna sahip.

Kazakistan, Kripto Para Borsalarına Sert Tavır Sergiliyor!

Kripto para borsaları Kazakistan’da tamamen yasak mı? Kazakistan’da birçok lisanssız kripto para borsası engellenirken, bugüne kadar Binance, Bybit, CaspianEx, Biteeu, ATAIX, Upbit ve Xignal&MT gibi bazı önemli uluslararası platformların faaliyetlerine onay verildi.

Kasım ayında Kültür ve Enformasyon Bakanlığı’nın talimatıyla Coinbase web sitesinin engellendiği ortaya çıkmıştı. Kazakistan vatandaşlarının Coinbase’e erişememesi, Bakanlık temsilcileri tarafından Coinbase’in Dijital Varlıklar Yasasını ihlal etmekle suçlanan farklı bir hükümet organı olan Dijital Kalkınma Bakanlığı’ndan geldiği açıklandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.