HaberlerAltcoin HaberleriBitcoin HaberleriEthereum Haberleri

Kripto Para Piyasası Güncel Verileri Neye İşaret Ediyor?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kripto para birimlerinin amiral gemisi Bitcoin, 26 Kasım ortalarında başlattığı kayıplar ile 54.000 dolar seviyesine kadar geriledi. Lider altcoin Ethereum ise, 4.500 dolar fiyat seviyelerinden kaydettiği düşüşle 4.000 dolar destek seviyesine yaklaştı. Birçok kripto para uzmanı, piyasadaki bu düşüşlere koronavirüs varyant haberinin neden olduğu görüşünde.

Likidasyon Miktarı 680 Milyon Doların Üzerinde

Coinglass‘ın verilerine göre, kripto para piyasasında kaydedilen değer kayıpları ile birlikte 24 saat içerisinde gerçekleşen toplam likidasyon, 680 milyon doları aştı.  Toplamda, 161.781 trader’ın pozisyonu likide oldu. En büyük likidasyon miktarı ise, Huobi borsasında gerçekleşti. Söz konusu işlemde, 16,16 milyon dolarlık Ethereum pozisyonu likide oldu. Toplam likidasyonların büyük bir bölümü, long pozisyondu.

[ccpw id=”17511″]

Bitcoin Korku ve Açgözlülük Endeksi

Bitcoin Fear and Greed Index (Bitcoin Korku ve Açgözlülük Endeksi), piyasada olan duyarlılığı ölçmeyi amaçlar. Burada endeks, 0 ile 100 arasında puanlandırılır. Endeks’in 0’a yaklaşması piyasadaki korku ve endişenin arttığını ifade ederken, 100’e yaklaşması ise piyasadaki açgözlülüğün arttığı anlamı taşır.

Bugün erken saatlerinde yayınlanan Bitcoin Korku ve Açgözlülük Endeksi, 21 puan ile aşırı korku bölgesinde yer aldı. Güncel puanlaması ile endeks, kripto para piyasasındaki yatırımcıların Bitcoin’in gidişatı hakkında endişe duyduklarını gösteriyor.

Piyasa Değerindeki Düşüş

Bitcoin’de gerçekleşen değer kayıpları ile birlikte piyasada başlayan aşağı yönlü fiyat hareketleri, kripto varlıkların toplam piyasa değerinde de bir miktar düşüşe neden oldu. CoinGecko verilerine göre kripto para ekosisteminin toplam piyasa değeri, haftalık zaman diliminde 2,73 trilyon dolardan 2,56 trilyon dolara gerileyerek yaklaşık 200 milyar dolarlık bir değer kaybı görüldü.

Analistlerin Piyasa Yorumları

Kripto para piyasasındaki düşüş için açıklama yapan birçok kripto para analisti, Bitcoin’de yaşanan son düşüşün koronavirüs varyant haberininden kaynaklandığını söyledi. Uzmanlar, lider kripto para biriminin 53.000 dolar destek seviyesini korumasının önemli olduğunu vurgularken, Bitcoin’in bu destek seviyesinin üstünde kapanış yapması gerektiğini belirtti.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.