HaberlerBitcoin Haberleri

Kripto Piyasaları İçin Önemli Hafta: Kritik Veriler Açıklanacak!

Kripto para piyasalarındaki son gelişmeler oldukça ilginç. Geçen hafta ortalama %4'lük bir geri çekilme yaşandı

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kripto para piyasalarındaki son gelişmeler oldukça ilginç. Geçen hafta ortalama %4’lük bir geri çekilme yaşandı ve bu düşüş eğilimi Nisan ayından bu yana devam ediyor.

Kripto piyasaları, hafta sonu boyunca yatay seyir izledi ve yeni haftaya 2,26 trilyon dolar seviyesinden başladı. Bu hafta ekonomik takvim yoğun gözükmekte olup, özellikle ABD’de para politikasına yönelik kararları etkileyebilecek enflasyon verileri öne çıkıyor.

Image 15

ABD’de Bu Hafta Enflasyon Verileri Dikkat Çekiyor

ABD’de bu hafta açıklanacak enflasyon verileri, ekonomi ve para politikası açısından büyük önem taşıyor. Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verilerinin, Amerikan Merkez Bankası’nın (Fed) faiz artırım kararlarını etkilemesi bekleniyor.

Haftanın ikinci günü, ABD’nin Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) verisi açıklanacak. Bu veri, üreticilerin girdi fiyatlarını yansıtması nedeniyle, bir sonraki ayın Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) rakamları için öncü bir gösterge olarak kabul edilmekte ve yakından takip edilmektedir.

Salı günü ise, Avrupa’da Almanya’nın TÜFE verisi takip edilecek. Ayrıca, ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell da Salı günü bir konuşma gerçekleştirecek.

Çarşamba günü açıklanacak olan ABD’nin TÜFE verileri, Fed’in para politikasına yön vermesi açısından oldukça önemli bir gösterge olacak. Enflasyon oranları, Fed’in faiz kararlarını etkileyen temel faktörlerden biri. Bu nedenle, piyasalar Çarşamba günü açıklanacak enflasyon verilerini yakından takip edecek.

Ayrıca, enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından, Fed üyelerinin yapacağı konuşmalar da piyasalar tarafından hızlı bir şekilde değerlendirilecek.

Bitcoin’in Dirençli Kalması Gözlerden Kaçmadı

Kripto para piyasaları, haftaya sakin bir görünümde başladı. Ancak piyasada önemli veriler öncesi risk iştahının düşük seyrettiği görülürken yatırımcıların daha çok bekleme modunda olduğu gözlemlendi.

Bitcoin, yaklaşık 1 aydır 60.000 dolar sınırına doğru denemeler yaparken en büyük kripto paranın 60.000 dolar üzerinde dirençli kalmaya devam ettiği görülüyor. Yeni haftaya da 60.750 dolara kadar düşüşle başlayan Bitcoin, Avrupa işlem saatlerinde hafif alıcılı bir görünümle 62.000 dolar bandına kadar yükseldi.

piyasasının mevcut süreçte Bitcoin’den daha çok zarar görmesi, Bitcoin’in piyasadaki hakimiyet oranının yükselmesine neden oluyor.

Image 16

Bitcoin’in piyasa hakimiyetinin %54’e yaklaşması ve Ethereum’un piyasa hakimiyetinin %15 bandında kalması, kripto para piyasalarının son zamanlarda yükseliş trendini devam ettirecek bir katalizör bulmakta zorlandığını gösteriyor. 

Son 2 aydır yüksek seyreden enflasyon, parasal sıkılaşmanın devam edebileceği yönünde olumsuz fiyatlandı. Bu hafta açıklanacak veriler, döngünün kırıldığına dair sinyaller verirse, kripto piyasasında yukarı yönlü hamlelerin gelebileceği görülebilir. Aksi durumda ise düşüş eğiliminin devam etmesi muhtemel gözüküyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.