Haberler

FCA’dan Yeni Kripto Uyarısı!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

 Kripto para birimi sektörünün gözde haberleşme araçlarından biri olan memeler, Birleşik Krallık’ın finansal düzenleyicisi olan Finansal Davranış Otoritesi (FCA) tarafından yakından incelendi.

FCA, memelerin finansal tanıtım kurallarına aykırı olabileceğini ve kullanıcıları ciddi yasal sonuçlarla karşı karşıya bırakabileceğini vurguladı. Birleşik Krallık’ın finansal düzenleyicisi, kripto para birimlerine yönelik memelerin kullanıcılarını finansal reklam kurallarını ihlal etmeleri durumunda potansiyel yasal cezalarla karşılaşabilecekleri konusunda uyardı.

Birlesik Krallik Mali Duzenleyicisinden Yeni Kripto Aciklamasi 64A499E81F466
Fca'dan Yeni Kripto Uyarısı! 3

Finansal Davranış Otoritesi (FCA), son zamanlarda finansal reklam olarak kabul edilen uyumsuz kripto memelerine ilişkin yeni yönergeler önerdi. FCA’nın resmi açıklamasında, süpermarket alışverişi yapmakta zorluk çeken bir birey ile rahatlıkla kripto para birimi satın alabilen bir bireyin yer aldığı bir örnek kullanıldı. FCA tarafından yapılan açıklamada konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu:

Sosyal medyada genellikle kullanıcıların kendi kısıtlamalarımıza tabi olduğunu bilmediği memeleri ve benzer iletişim türlerini görmekteyiz.

Son olarak FCA, “Kripto para birimlerini tanıtan memelerin, reklam düzenlemelerine uymak için belirli feragatnameler eklemesi gerekebilir. ” şeklinde açıklama yaptı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.