Piyasa

Küresel Piyasalar Tarım Dışı İstihdam Verisine Odaklandı!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Piyasaların odak noktası, ABD tarım dışı istihdam verilerine çevrildi. ABD istihdam verileri, Federal Reserve’in faiz politikası için kritik bir öneme sahipken, hafta içinde gelen verilerde iş gücünün yavaşladığı görüldü. Ancak, yatırımcıların temkinli seyri devam etti.

Dün New York borsasında Nasdaq endeksi yüzde 0,12, Dow Jones endeksi yüzde 0,03 ve S&P 500 endeksi yüzde 0,14 değer kaybetti. ABD endeks vadeli kontratları ise yeni güne karışık bir seyirle başladı.

ABD’de işsizlik oranının son 1,5 yılın en yüksek seviyesinden gerilemesi bekleniyor. Ağustos ayında 187 bin olan tarım dışı istihdam artışının eylül ayında 170 bin olması tahmin ediliyor.

San Francisco Fed Başkanı Mary Daly, herhangi bir karar için aceleye gerek olmadığını belirtti. Daly ayrıca, tahvil faizlerindeki yükseliş nedeniyle Fed’in ilave sıkılaştırma yapmasına gerek olmadığını vurguladı.

Küresel Piyasalar Tarım Dışı İstihdam Verisine Odaklandı!

İşsizlik Maaşı Başvurularında Gerileme

Eylül ayında ilk kez yapılan işsizlik maaşı başvurularının, bu yıl için belirlenen 194 bin ile 265 bin bandının alt sınırına gerilediği görüldü. Ülkede ilk kez işsizlik maaşı başvurusunda bulunanların sayısı, 30 Eylül ile biten haftada 207 bin olarak kaydedildi ve piyasa beklentilerinin altında gerçekleşti.

ABD’nin özel sektör istihdamı eylül ayında 89 bin artış gösterdi. Ekonomistlerin beklentisi ise artışın 150 bin olması yönündeydi.

Bu veriler, ABD ekonomisinin gücünü ve büyüme potansiyelini yansıtmaktadır. Ancak, iş gücündeki yavaşlama ve istihdam artışındaki beklentilerin altında kalma durumu, piyasalarda özellikle Fed’in faiz politikası üzerinde belirsizlik yaratmaktadır.

Piyasalar, tarım dışı istihdam verilerini yakından takip ederek, ekonomik büyüme ve istihdam durumu hakkında daha net bir görüş elde etmeye çalışmaktadır. Bu veriler, yatırımcıların ve ekonomi uzmanlarının gelecekteki ekonomik kararlarını ve stratejilerini belirlemelerinde önemli bir rol oynamaktadır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.