Bitcoin HaberleriHaberlerKripto Para Birimleri

Portekiz’de Bir İlk! Bir Gayrimenkul Doğrudan Bitcoin İle Satın Alındı.

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Portekiz’de bir ilk! Bir gayrimenkul doğrudan bitcoin ile satın alındı. Portekiz’de ilk kez, herhangi bir fiat para birimine dönüştürülmeden tamamen Bitcoin ile gayrimenkul satın alındı.

Yerel yayın olan Idealista’ya göre bu, ülkede bir ilkti. Bazı ek adımlar gerekli olsa da, ülkede ilk kez doğrudan Bitcoin ile bir mülk satın alındı. Mülk, yaklaşık 102.000 Euro olan 3 BTC (108.000 dolar) karşılığında satın alındı.

Geçen aya kadar, kripto varlıkları kullanarak gayrimenkul satın almak, alıcıların önce varlıklarını euroya çevirmesini gerektiriyordu. Ayrıca, ülkenin noter mevzuatı, tamamen kripto para biriminde gerçekleştirilen gayrimenkul satışları için tapu oluşturma konusunda net kurallar belirlemişti. Emlak firması Zome konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu açıklamalarda bulundu:

Bu tapu tarihi bir dönüm noktasını temsil ediyor, dijital bir varlığın fiziksel bir varlığa -bir eve euroya çevrilmeden transferini temsil ediyor.

Uygun Bitcoin adresi ve kripto işleminin gerçekleştiğinin doğrulanması gibi detaylara ek olarak, tapu oluşturma prosedüründe yer alan bazı bilgiler vardır.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.