Haberler

Visa Yöneticisi: Kripto Kredi Kartları Ödeme Hacmini Kolaylaştırdı!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Visa Başkan Yardımcısı Akshay Chopra, Visa’nın kripto para borsalarıyla olan ortaklıklarının milyarlarca dolarlık ödeme hacmini kolaylaştırdığını duyurdu. Chopra, Blockchain Economy Dubai Summit’te yaptığı konuşmada, Visa kartlarının son yıllarda itibari paralar ile kripto paralar arasında bir köprü olduğunu vurguladı.

borsalarından 75’iyle ortaklık kurdu. Bu ortaklıklar sayesinde 80 milyon işletme, kripto para kullanmak isteyen müşterilerine kolaylık sağlayabiliyor. Chopra’ya göre bu ortaklıklar, toplamda 3 milyar dolarlık ödeme hacmini kolaylaştırmış durumda.

Kripto Kartları 3 Milyar Dolarlık Ödemeyi Kolaylaştırdı

Visa, Kripto Para Borsalarıyla Ortaklık Kurarak Ödeme Hacmini Artırdı

Chopra, mevcut protokollerin (örneğin SWIFT ödeme sistemi) hala bazı sınırlamalara sahip olduğunu belirtti. Bu protokoller günün 24 saati tam olarak işlevsel olmadığı için uluslararası işlemlerde kesinti süreleri yaşanabiliyor. Bu durum büyük bir sorun olarak karşımıza çıkıyor ve maliyetli ile verimsiz bir işlem süreci yaratıyor.

Stablecoin’ler hakkında da değerlendirmelerde bulunan Chopra, USDC ile yapılan ödemelerin geleneksel yöntemlere göre daha ucuz, 7/24 gerçekleştirilebilir ve yenilikçi olduğunu söyledi. USDC bakiyesi Visa tarafından Ethereum ağının arka ucunda saklanıyor ve bu sayede ödemeler daha hızlı bir şekilde gerçekleştirilebiliyor.

Chopra, BAE gibi düzenleyici ortamların sektör katılımcılarına reaktif düzenlemelerden daha fazla fayda sağladığını ifade etti. Visa, Nisan 2023’te ana akım finans kurumlarının stabilcoin ve halka açık blockchain ödemelerini benimsemesini sağlamak için kripto ürün yol haritası başlattı. Ayrıca Visa Ventures aracılığıyla yapay zeka destekli ödeme ürünlerine 100 milyon dolar yatırım yapacağını duyurdu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.