Editörden SeçmelerKripto Rehber

FUD Nedir? Neden Olur ve Piyasayı Nasıl Etkiler?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Yalanlar veya abartılı olumsuz haberler konusunda yatırımcıları tedirgin eden “fud” kavramının ne olduğuna, neden olduğuna ve piyasayı nasıl etkilediğine bir göz atalım.

FUD Nedir?

Fud Nedir? Neden Olur Ve Piyasayı Nasıl Etkiler?

Fear (korku), uncertainty (belirsizlik) ve doubt (şüphe)  kelimelerinin baş harflerinden oluşan FUD ve piyasaya sunulan yanlış veya abartılı bilgileri temsil etmektedir. FUD, yatırımcıları tedirgin eden bir manipülasyondur. FUD haberleri tanınmış kişiler, proje sahipleri veya yatırımcılar, borsa veya büyük şirketler tarafından yayılabilir. Bu bilgilerin amacı, yatırımcıları düşen bir fiyattan satmaya ve böylece satın almaya teşvik etmektir.

FUD Piyasayı Nasıl Etkiler?

Fud Nedir.1

FUD sonrası piyasada korku hakimiyeti başlar ve fiyatlar düşüşe geçer. Bunun nedeni, olumsuz haberler nedeniyle yatırımcıların fiyat düşüşünden etkilenmemek için hemen satış yapmasıdır. Her yatırımcı düşen fiyattan minimum zararla çıkmak için domino etkisiyle satış yaptığı için fiyat hızla düşer. FUD’nin piyasada asılsız ve hızlı yükselişine yol açan açıklamalar işte bu noktada yeniden başlar. Öte yandan, manipülatif haberler yapan kişiler, düşüş sırasında yaptıkları satın alımlardan kısa sürede büyük kazançlar sağlar.

FUD Haberlerinden Kaçınmak İçin Ne Yapılmalı?

Fud 1

FUD’a neden olan haberlere karşı korunmak için doğru bilgi kaynağı sağlayan haber siteleri takip edilmeli. Haber teyit edilmedikçe piyasaya sunulan kaynaklar iyice araştırılmalı ve sakin olunmalıdır. Aksi takdirde panik satışı gereksiz kayıplara neden olabilir. Bir diğer önlem olarak teknik analiz kavramlarını iyi incelemeli ve ilgili ürünün grafiklerinde teknik bir sorun olmadıkça panik yapmamalıdır.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.