HaberlerAltcoin Haberleri

Mastercard Ripple ile CBDC İşbirliği Yaptı!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Mastercard, Ripple ve Consensys gibi şirketler, bir merkez bankası dijital para birimi programı oluşturma planları yapıyor. Mastercard’ın bu yeni programı, Ripple, Consensys ve Fireblocks gibi ortaklarla iş birliği yaparak CBDC inovasyonunu geliştirmeyi hedefliyor.

Ödeme şirketi, programlarına katılmak için bir grup blockchain ve ödeme hizmetleri sağlayıcısını bir araya getirdiğini duyurdu. Mastercard’ın dijital varlıklar ve blokzincir başkanı Raj Dhamodharan, yeni CBDC programının ilgili kullanıcılarla iş birliğini geliştirmek amacıyla tasarlandığını belirtti.

Proje Şimdilik Hazırlık Aşamasında

Dhamodharan, ortaklık hakkındaki düşüncelerini ifade ederken, projenin henüz başlangıç aşamasında olduğunu belirtti ve “Ödeme hizmetlerindeki işbirliğinin temel bir unsuru olduğuna inanıyoruz” dedi. Blokzincir başkanı ise CBDC konusuyla ilgili genel bir yorum yaparak şu açıklamalarda bulundu:

“Eğer bir hükümet bir CBDC inşa etmek istiyorsa ve bunun işletmelerin ve tüketicilerin kullanımına sunulmasını istiyorsa, üretim, tüketici açısından ilk gün esnekliğe sahip olmanız gerekir.

Mastercard, yeni program hakkında henüz ayrıntılı bir bilgi sunmadı. Ödeme devi, CBDC’lerin doğrudan benimsenmemesi gerektiğini vurgulayarak, CBDC Ortak Programı’nın merkez bankalarına kolaylık sağlayacağını belirtti

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.