HaberlerMetaverse HaberleriNFT Haberleri

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’dan Metaverse Açıklaması!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Metaverse Hakkında Açıklama Yaptı.

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

TOBB başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’dan metaverse açıklaması. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, metaverse ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, “Türkiye Teknoloji Buluşmaları”nı (TOBB) gerçekleştirdi. Etkinliğin ana teması “Dijital İşler”. Etkinlikte sunulan temalar arasında e-ticaret, e-ihracat, dijitalleşme, metaverse, NFT ve blockchain yer aldı. Hisarcıklıoğlu konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu:

Artık yeni dijital evrenimiz Metaverse. Metaverse dediğimiz şey sadece sanal gerçeklikten ve gözlükten ibaret değil. Artık perakendeciler sanal mağaza açarak satış yapıyor. Metaverse evreninde etkinlikler düzenliyor. Tehlikeli meslekler sanal gerçeklikte öğretiliyor. Ancak Metaverse’in gerçekten bir ekonomi olabilmesi için ödeme altyapılarına entegre etmemiz lazım. Bu da blok zincirin altyapısı ile ancak mümkün olabilir. Blok zinciri uygulamaları hayatımıza Bitcoin ile girdi. Sonra birçok başka kripto varlıklar çıktı. Ancak bu kripto varlıklarla akıllı sözleşmeler yapılıyor. En basitinden ihracatta teminat vermek gibi sorunların altyapısı sürdürülmektedir. IMF’nin verilerine göre Türkiye, dünyada en çok kripto borsalarından işlem yapan ülke. Ancak bu platformu iş üretmek için kullanmıyoruz. Maalesef çıkardığımız blok zinciri girişimimiz çok az. Yani bu teknolojilerin üreticisi değil, tüketicisiyiz. Bu teknolojinin üretim ayağına daha çok kafa yormalıyız. Metaverse bir magazin konusu değil artık ekonomimizin temel unsurlarından biri haline gelmeli.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.