Haberler

İngiltere Merkez Bankası CBDC için Akademisyen Arıyor!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

İngiltere Merkez Bankası (BoE), dijital para birimi (CBDC) geliştirme sürecine adım attığı sırada, dijital sterlin danışma grubuna akademisyenler aramaktadır.

BoE, Çarşamba günü yaptığı duyuruda ülkenin merkez bankası dijital para birimi (CBDC) için oluşturulan Akademik Danışma Grubu’nun kuruluşunu duyurdu. Banka, dijital para birimi tasarım aşamasına geçerken, Akademik Danışma Grubu’nda yer alacak akademisyenleri aramaktadır.

Ingiltere Merkez Bankasi Cbdc Calisma Grubunu Acikladi 844X475 1
İngiltere Merkez Bankası Cbdc Için Akademisyen Arıyor! 3

Banka, ülkenin merkez bankasının dijital para birimi (CBDC) çalışmalarına destek olan hükümetin finans birimi ile birlikte akademisyenler ve araştırmacıların gruba katılmaya ilgili olduklarını ifade etti. Akademik Danışma Grubu, finans, ekonomi, işletme ve diğer birçok alandaki uzmanları bir araya getirmeyi amaçlamaktadır. Merkez bankası, akademisyenlerin CBDC’nin tasarlanması, uygulanması ve işletilmesinin pratik zorluklarını anlamalarına yardımcı olmalarını istemektedir.

Bank of England, “Para politikası, finans, rekabet ekonomisi, endüstriyel organizasyon, davranış bilimi, hukuk, inovasyon teorisi, pazarlama ve işletme gibi alanlarda uzmanları bir araya getirerek dijital pound üzerindeki çalışmalarımızı yürüteceğiz” açıklamasında bulundu.

CBDC Akademik Danışma Grubu’nun görevi, karar alma sorumluluğundan ziyade bilgi ve araştırma alışverişi için bir platform olacak. Bank of England (BoE), “Bu grup aracılığıyla, perakende CBDC ile ilgili bir dizi konuda uzman akademik girdi oluşturmayı ve disiplinler arası tartışmaları teşvik etmeyi amaçlıyoruz” şeklinde ifade etti.

Birleşik Krallık, Şubat ayında bir CBDC istişaresi başlattı. Henüz bir CBDC uygulamaya konulma kararı alınmamış olsa da, gelecekte dijital bir sterline ihtiyaç duyulmasının muhtemel olduğu sonucuna varıldı. Proje artık tasarım aşamasına geçti. BoE, “Önümüzdeki 2-3 yıl boyunca, dijital bir pound için teknoloji ve politika gereksinimlerini inceleyeceğiz” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.