Haberler

Merkeziyetsiz Kripto Para Borsası SushiSwap, Aptos Blockchain’ine Entegre Oluyor

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Merkeziyetsiz kripto para borsası SushiSwap, başarılı lansmanının ardından popüler bir blockchain platformu haline gelmiştir. Şimdi ise SushiSwap, genişlemesini sürdürerek Aptos Blockchain’ine entegre olacak. Bu entegrasyon, SushiSwap’in Ethereum Sanal Makinesi (EVM) ile uyumlu olmayan ilk blockchain’e adım atmasını sağlayacak. Ayrıca SushiSwap’in 2. sürüm otomatik piyasa yapıcısı (AMM) da Aptos ağına entegre edilecek.

SushiSwap ekibinden yapılan açıklamada, “Bu entegrasyon, SushiSwap’in EVM olmayan ilk blockchain’e adım atması anlamına geliyor” denildi. Açıklamada ayrıca, “Aptos ile gerçekleştirilen bu entegrasyon, SushiSwap’in farklı blockchain’ler arasında öne çıkma hedeflerini ilerletmek için büyük önem taşıyor” ifadelerine yer verildi.

Merkeziyetsiz Kripto Para Borsası Sushiswap, Aptos Blockchain'Ine Entegre Oluyor

SushiSwap, şu anda Ethereum (ETH), Fantom (FTM), Polygon (MATIC), Arbitrum (ARB), BNB Chain gibi önde gelen EVM uyumlu blockchain’lerde faaliyet göstermektedir. Aptos Blockchain’i ise Andreessen Horowitz (a16z) tarafından desteklenen bir Layer 1 blockchain projesidir.

Meta’nın eski çalışanları tarafından oluşturulan Aptos, geliştiricilere Rust tabanlı bir programlama dili olan Move’u kullanarak merkeziyetsiz uygulamalar (dApps) oluşturma imkanı sunmaktadır.

Aptos Blockchain’inin yerel varlığı ise APT olarak bilinmektedir. Son 24 saatte %2,11 düşüşle 5,16 dolar seviyesinden işlem gören APT, CoinMarketCap verilerine göre değer kaybetmiştir. APT, 30 Ocak 2023 tarihinde 19,90 dolar ile tüm zamanların en yüksek seviyesini görmüş olsa da şu anda geçmişteki rekorun %74,2 altında fiyatlanmaktadır. Tüm zamanların en düşük seviyesi ise 30 Aralık 2022 tarihinde 3,09 dolar olarak kaydedilmiştir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.