HaberlerBitcoin Haberleri

Bitcoin’de Sert Hareketlilik: 24 saatte 800 Milyon Dolarlık Tasfiye

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Dün sabah erkenden güneşin doğuşuyla başlayan 73.700 dolarlık yüksek rekorunu gören Bitcoin, ansızın hızlı bir düşüş yaşadı ve gece ilerledikçe 66 bin doların bile altına geriledi. Bu ani iniş çıkışlarla dolu son 24 saat içinde, vadeli piyasalarda 800 milyon doların üzerindeki kripto pozisyonunun tasfiye edilmesiyle büyük bir volatilite yaşandı.

Bitcoin, bugün itibarıyla yüzde 7’nin üzerinde bir düşüş yaşadı ve 66.000 dolar seviyesinin altına indi. Bu düşüşlerin ardından yukarı yönlü hızlı toparlanmalar da gözlemlendi. En büyük kripto para biriminin bu dalgalı hareketleri, vadeli ve kaldıraçlı işlemlerde 800 milyon doların üzerindeki pozisyonun kapatılmasına yol açtı.

Coinglass’tan alınan verilere göre, yazının hazırlandığı sırada son 24 saatteki likidasyon değeri yaklaşık 811 milyon dolar olarak kaydedildi. Bu miktarın 668 milyon doları uzun pozisyonlardan oluşurken, 145 milyon dolarlık kısmı kısa pozisyonlardan gelmektedir. Tasfiye edilen pozisyonların 279 milyon doları Bitcoin işlemleriyle ilgiliydi.

Düşüşlerin ardından kaydedilen son 60 dakika içinde artışlar gerçekleşti ve bu artışlar 10 milyon dolarlık kısa pozisyonu sildi. Aynı süreçte 5 milyon dolarlık uzun pozisyon da kapatıldı.

Binance ve OKX’te 300’er Milyon Dolarlık Tasfiye Yaşandı

Borsalarda kayıplar geniş bir ölçekteydi. Bir dönemde 300 milyon dolar, Binance’deki uzun ve kısa pozisyonların toplamında sıvandı. Bu süre zarfında OKX için de 290 milyon dolar benzer bir durumu gösterdi.

Image 17

Haber metni hazırlandığı sırada Bitcoin’un işlem gördüğü fiyat 67.750 dolar seviyesindeydi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.