HaberlerKripto RehberTüm Haberler

Metaverse Coinleri Nelerdir? Kripto Dünyasından Metaverse Projeleri

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Facebook’un büyük metaverse hamlesi, metaverse evrenine olan ilgiyi yükseltirken metaverse odaklı kripto para projeleri de gündeme gelmeye başladı. Bu makalede, metaverse kavramından başlayarak metaverse coin’leri nelerdir sorusuna cevap niteliğinde belirli kripto paralara yer vereceğiz.

Metaverse Nedir?

Kullanıcılar, bir sanal gerçeklik ortamı olan metaverse’de birbirleriyle iletişim kurabilir. Örneğin metaverse ortamında, insanlar aynı sanal mağazada birlikte oynamak, ofiste sohbet etmek, konserlere katılmak ve kıyafet denemek için avatarlar aracılığıyla birbirleriyle etkileşime girebilir. Bu ifade Türkçe’de “evrenin ötesinde” olarak tercüme edilir. Neal Stephenson’ın romanı Snow Crash, metaverse fikrini ortaya attı. Daha geniş anlamda, bu fikir, sanal dünyalara ek olarak artırılmış gerçekliğin tüm yönlerini içeren genel olarak İnternet’i tanımlamak için kullanılabilir.

Metaverse Coinleri Neden Yükseliyor?

Son zamanlarda, tüm dünyada bir metaverse çılgınlığı yaşandı. Şirketin isminin Meta olarak değişmesinin ardından sosyal medya devi Facebook’un Metaverse ile ilgili yaptığı açıklama konuya ilgiyi büyük ölçüde artırdı. Metaverse odaklı kripto para projeleri de olumlu etkilendi. Bu kategorideki birçok madeni para çift haneli büyüme yaşadı ve hatta bazıları üç haneli rakamlara ulaşmıştı.

Metaverse Coin’leri Nelerdir?

Hepimizin bildiği gibi, metaverse sanal bir evrendir. Dolayısıyla bu evren sanal nesnelerden oluşmaktadır. Sanal gerçeklik, sanal ürünler ve NFT‘lere odaklanan tüm kripto para projelerini Metaverse’e dahil edebiliriz.

Piyasa değerine göre en büyük metacoinler aşağıdaki gibidir:

Axie Infinity (AXS)

Axs Crypto11

Axie Infinity, “Oyunu Kazan” sloganıyla oluşturulmuş bir platformdur. Axie Infinity dünyasında oyuncular, ekosisteme katkıda bulunduklarında ödüllendirilir ve gelir elde eder. Proje, 2018 yılında Sky Mavis adlı Vietnamlı bir oyun şirketi tarafından hayata geçirildi.

Piyasa Değeri: 21,020,051,010₺
İlk fiyat: 0,1 $
Mevcut fiyat: ₺188.09

Decentraland (MANA)

Decentraland Hero

MANA, kullanıcıların içerik ve uygulamalar tasarlamasına, deneyimlemesine ve bunlardan para kazanmasına imkan tanıyan Ethereum tabanlı bir sanal gerçeklik platformudur.

Piyasa Değeri: : 1,29 $
Başlangıç ​​Fiyatı: 0.024$
Güncel fiyat:  0.656592 $

Enjin Coin (ENJ)

Enjin Coin Enj Nedir

Enjin, oyun ürünleri için bir blockchain ekosistemi oluşturmayı amaçlayan bir projedir. Enjin Network, kullanıcıların web siteleri ve kabileler oluşturabileceği, sohbet edebileceği ve sanal ürün mağazaları oluşturabileceği bir sosyal oyun platformudur.

Piyasa Değeri: 493,50 Mn $
İlk Fiyat: 0,05 $
Güncel fiyat: 9.69 ₺

The Sandbox (SAND)

Sandbox, kullanıcıların oyunlar biçiminde dijital varlıklar oluşturmasına, satın almasına ve satmasına olanak tanıyan blok zinciri tabanlı bir sanal dünyadır. Proje 2020 yılında ortaya çıktı ve piyasaya sürüldü.

Piyasa Değeri: 1,07 Mr $
İlk Fiyat: 0,0083 $
Güncel fiyat: 13.40₺

WEMIX (WEMIX)

Wemix 500X286 1

WEMIX, WEMADE’nin bir yan kuruluşu olan Wemade Tree tarafından gelişimi tamamlanan ve blok zinciri oyun hizmeti sektörüne odaklanan blok zinciri tabanlı bir küresel oyun platformudur. Wemix, kullanıcılara dijital varlık cüzdanları ve pazar yerleri sağlayan oyun dApp’lerini içerir.

Piyasa Değeri: 589,17 Mn $
İlk fiyat: 0,36 ABD $
Güncel fiyat: 5,90$

Bloktopia (BLOK)

Bir Haftada Yuzde 170 Artis Yasayan Bloktopia Blok Nedir Coin Turk Com

Bloktopia (BLOK), çeşitli şekillerde Metaverse Projesi olarak adlandırılabilir. Proje, kendisine Polygon üzerine inşa edilmiş ve desteklenen “merkezi olmayan bir metaverse” olarak tanımlıyor. Bloktopia, kripto para topluluğuna kullanıcıları sürükleyici ve ilgi çekici bir ortamda bir araya getiren benzersiz bir VR deneyimi sunmayı vaat ediyor.

Bloktopia, Bitcoin’in 21 milyon arzına atıfta bulunan 21 katlı bir gökdelendir. Token sahiplerine “Blocktopians” deniliyor. Resmi web sitesindeki bilgilere göre, Bloktopyalılar gayrimenkul sahipliğinden, reklam gelirlerinden, oyundan, ağ oluşturmadan ve daha pek çok şeyden gelir elde edebilecekler.

Bloktopia’nın en büyük yatırımcısı The Sandbox’ın sahibi olan Animoca Brands.

Bu arada CoinMarketCap kısa süre önce Bloktopia’da sanal bir CoinMarketCap alanı kurduğunu duyurdu.

Piyasa Değeri:  55,77 Mn $
Başlangıç ​​Fiyatı: 0,0025 $

Güncel fiyat: 0,0032 $

Dvison Ağı (DVI)

Dvision Network Dvi Coi Nnedir

Dvision Network, Ethereum blok zincirinde çalışan, blok zinciri tabanlı bir VR içerik ekosistemidir. Geçen yıl başlatılan Dvision Network, NFT’lerin alınıp satılabileceği bir platform da içeriyor.

Piyasa Değeri: 6.648.930 $
Başlangıç ​​Fiyatı: 0,04 USD
Güncel fiyat: 2.589.149 $

Wilder World (WILD)

Coin2

Wilder World, “Ethereum’a dayalı sürükleyici bir 5D sanal dünya” olarak tanımlanıyor. Projenin vizyonu, sürükleyici bir sanal dünyada deneyimlemek için tamamen merkezi olmayan ve topluluğa ait bir sanal ulus yaratmaktır. Wilder World, diğer birçok metaverse projesi gibi, ayrıca bir NFT pazaryeri içerir. Wilder World’ün 3.25 milyon dolarlık bir yatırım aldığı Mayıs ayında bir token satışı gerçekleşti.

Piyasa değeri: 727,927,832 ₺
İlk Fiyat: 0,048 ABD doları
Güncel fiyat: 7.36 ₺

Star Atlas (ATLAS)

Star Atlas Atlas Nedir Nasil Ve Nereden Alinir

Star Atlas, sanal bir oyun meta dünyasında geçen devasa çok oyunculu bir çevrimiçi oyundur. Solana blok zincirindeki Star Atlas, 2021’de piyasaya sürüldü. Kripto para borsaları FTX ve Sarum tarafından desteklenmektedir.

Piyasa Değeri: 34,84 Mn $
İlk Fiyat: 0,00138 ABD doları
Güncel fiyat: 0,0038 $

Metaverse Coin’leri Nereden Alınır?

Birçok kripto para borsasında Metaverse odaklı kripto para projeleri satın alabilirsiniz. Metaverse alıp satabileceğiniz başlıca borsalar şunlardır:

Binance
Gate.io
KuCoin

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.