Editörden SeçmelerKripto RehberTüm Haberler

Bitcoin ile Nasıl Para Gönderilir? Kripto Paralar Nasıl Transfer Edilir?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Bitcoin nasıl gönderilir, bitcoin ile nasıl ödeme yapılır ve kripto para transferi nasıl yapılır? Bitcoin’in en büyük faydalarından biri, parayı dünyanın bir ucundan diğerine saniyeler içinde taşıyabilmenizdir. Öte yandan, bir dijital cüzdandan diğerine yalnızca Bitcoin değil, diğer kripto para birimlerini de gönderebilirsiniz. Sorunuzu duymuş gibiyiz. Karşı tarafa bitcoin gönderdim ve ben gönderene kadar bitcoinlerin değeri düşmeye devam etti ve sonra ne olacağını merak ediyorsanız sorunuzun cevabını yanıtllayabiliriz. İşte detaylar…

Bitcoin Ile Nasıl Para Gönderilir? Kripto Paralar Nasıl Transfer Edilir?

Yalnızca Bitcoin ve diğer kripto para birimleri ile ödeme yapmanız gerekmez. Bu seçeneklerden sadece biri. Zaman zaman yeni çıkan projeler için önceden token almak için cüzdanınızdan projede belirtilen cüzdan adresine kripto para göndermeniz gerekebilir. Bu, başka bir makalenin konusu, ancak muhtemelen kripto para birimleri göndermekle de ilgili.

Kripto para biriminde ödeme yapmak istiyorsanız ve bu işlemin hızlı bir şekilde gerçekleşmesini istiyorsanız Tether (USDT) kullanabilirsiniz. Bildiğiniz gibi Tether, ABD dolarına eşit bir değere sahip bir kripto para birimidir. Ancak aşağıdaki noktalara dikkat etmelisiniz.

Makalemizde Bitcoin nasıl gönderilir sorusunu cevaplarken, ikinci bir seçenek olarak Tether nasıl gönderilir sorusunu da yanıtladık.

Bitcoin ile Para Gönderirken Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

Dikkat etmeniz gereken ilk nokta, kullandığınız cihazın güvenliğinin olmasıdır. Peki bu soru neden önemlidir ve ne gibi sorunlarla karşılaşabilirsiniz? Bildiğiniz gibi 2021 yılında kripto para ekosistemi çok dinamik olarak ilerliyor. Piyasada birçok yeni proje bulunurken, binlerce yatırımcı borsaya girmeden önce bu projeler için token satın almak istiyor.

Bu satın alma işlemini gerçekleştirmek için cüzdanlar arasında bir aktarım gereklidir. Bu noktada bilgisayarınızın veya mobil cihazınızın güvenliği çok önemlidir. Yakın zamanda ortaya çıkan bir kötü amaçlı yazılım veya virüs, kripto para biriminizin adresini değiştirebilir. Peki bu nasıl oluyor?

Her cüzdanın kendine özgü bir adresi vardır. Göndermek istediğiniz cüzdan adresini kopyaladınız ve adresi adres çubuğuna yapıştırdığınızda cüzdan adresi bir virüs tarafından değiştirilmiş. Bu noktada göndereceğiniz cüzdan adresini defalarca kontrol etmeniz gerekiyor. Bu, kripto para dünyasındaki yeni başlayanlar için ilk başta korkutucu gelse de, dikkatli olursanız herhangi bir sorun yaşamamalısınız.

  • Cüzdan adresi

Yukarıda söylediğimiz gibi cüzdan adresi çok önemlidir. Kripto para, teknolojisi gereği anonim bir yapıya sahip olduğu için yanlış adrese gönderdiğiniz kripto paranın kimin cüzdanı olduğunu bilemezsiniz. Bununla birlikte, cüzdan adresi gönderirken en önemli noktadır.

  • Gönderim yaparken kullanılacak ağ

Bitcoin gönderirken veya diğer kripto paraları transfer ederken dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta da transfere aracılık edecek ağdır. Piyasada birçok ulaşım ağı bulunmaktadır. Bunlar için; örneğin Bitcoin Network, Ethereum Network, Binance Smart Chain Network ve Avalanche Network. Hepsinin farklı özellikleri var.

Örneğin, bitcoin gönderirken Bitcoin ağını kullanmanız gerekir. TWT tokenlerini Binance mobil cüzdan uygulaması Trust Wallet’tan aktarıyorsanız, BSC ağını kullanmanız gerekebilir. Öte yandan ABD’de yaşayan birine USDT göndermek isterseniz TRC-20 ağını kullanabilirsiniz.

TRC-20 ağı, çok düşük komisyonlarla USDT gönderirken çok hızlıdır.

Evet, Bitcoin ve kripto para transferi yaparken dikkat edilmesi gereken noktalara değindik. Daha önce de söylediğimiz gibi, bu durumlar yeni başlayanlar için biraz karmaşık ve göz korkutucu olabilir. Ancak dikkatli ve bilinçli bir şekilde çalıştırdığınız sürece korkacak bir şey olmadığı söylenebilir. Şimdi adım adım bitcoin transferi nasıl yapılır sorusuna cevap verelim. İşte detaylar.

Bitcoin Nasıl Gönderilir?

Bitcoinlerin nasıl gönderileceği sorusunu yanıtlarken, işlem hacmine göre dünyanın en büyük kripto para borsası  konumunda olan Binance’i kullandık.

1. Adım: Binance Hesap Cüzdanınıza Gidin

Yapmanız gereken ilk şey, Binance hesap cüzdanınıza bitcoin göndermektir.

Bitcoin Ile Nasıl Para Gönderilir

2. Adım: Cüzdanınızda Bitcoin’i Seçin

Binance hesap cüzdanınıza eriştikten sonra, spot sekmesi yoluyla Bitcoin’i seçmeniz, yani Bitcoin cüzdanınızı seçmeniz gerekiyor. Spot kısmında yüzlerce kripto para bulunuyor. İsterseniz göndermek istediğiniz diğer kripto paraları da seçebilirsiniz. Ancak Bitcoin göndermek istiyorsanız mantıken Bitcoin’i seçmeniz doğru olacaktır.

Bitcoin Nasıl Gönderilir

3. Adım: Ekranda Yer Alan Çekme Butonuna Tıklayın

Bitcoin’i seçtiğinizde aşağıdakine benzer bir ekran çıkacaktır. Bu ekran iki düğme içerir. Bu butonlardan para yatırma butonunu seçerek Binance hesabınıza transfer yapabilirsiniz. Ancak başka bir cüzdana para aktarmak istiyorsanız para çekme düğmesini seçmelisiniz. Bu buton üzerinden; Cüzdanınızdan başka bir cüzdana transfer yapmanızı sağlayan sayfaya yönlendirileceksiniz.

Bitcoin Transferi Nasıl Yapılır

4. Adım: Cüzdan Adresi Gönderim Miktarı ve Kullanılacak Ağ

Evet en kritik ve en dikkatliolunması gereken adıma geldik. Bu ekranda gördüğümüz her yerde dikkatlice davranmalıyız. Ekranın en üst kısmında Adres sekmesi bulunuyor. Bu sekmeye gönderim yapacağınız cüzdanın adresini eklemeniz gerekiyor. Gördüğünüz üzere sağ tarafta da bir rehber simgesi ve QR kod simgesi bulunuyor.

Eğer rehberinizde gönderim yapacağınız cüzdanın adresi yer alıyorsa, o cüzdan adresi rehberinden gönderim yapacağınız adresi ekleyebilirsiniz. İkinci olarak da gönderim yapacağınız cüzdanın QR koduna sahipseniz cihazınızın kamerası aracılığıyla kodu taratabilirsiniz.

Ekranın ikinci alanında ise göndereceğiniz ağın adı bulunur. Bitcoin gönderdiğimiz için bitcoin ağını seçmeniz gerekmektedir.

Bu adımın sonunda da karşı tarafa transfer edeceğiniz Bitcoin miktarını ekliyorsunuz.

Bitcoin Gönderme

5. Adım: Onay

Bitcoin’i Binance aracılığıyla aktardığımız için, borsa size e-posta adresinize bir e-posta ve geri çekme işlemini onaylamak için telefonunuza bir metin mesajı gönderecektir. Bu onay işlemi tamamlandıktan sonra gönderim yaptığınız ağın yoğunluğuna bağlı olarak işlem kısa bir süreliğine gerçekleşecektir.

Tether İle Nasıl Para Gönderilir

Evet, Bitcoin ile nasıl para gönderilir sorusunu yanıtladık. Şimdi Tether (USDT) kullanarak nasıl para transfer edileceğini görelim.

1. Adım: Spot Cüzdanınızdan USDT’yi Seçin

Bitcoin gönderirken attığımız ilk adımları takip edebiliriz. USDT gönderirken, spot cüzdanımızdan USDT’yi seçmeniz gerekir.

Usdt Nasıl Gönderilir

2. Adım: Çekme Butonuna Tıklayın

Yukarıda olduğu gibi bu sayfada da eğer cüzdanımızdan başka bir cüzdana transfer gerçekleştireceksek, çekme butonuna basmalıyız.

Usdt Ile Nasıl Para Gönderilir

3. Adım: Gönderim Yaparken Kullanılacak Ağ ve Adres

Bitcoin gönderirken Bitcoin ağını kullanmıştık. Tether gönderirken kullanabileceğiniz en hızlı ağın TRC-20 olduğunu belirtebiliriz. TRC-20 ağı üzerinden USDT gönderimi yapılırken yakın geçmişte herhangi bir komisyon ücreti talep edilmiyordu. Ancak Binance geçtiğimiz günlerde küçük miktarda komisyon almaya başladı.

Evet, bu adımdan sonra istediğiniz cüzdana USDT gönderebilirsiniz.

Usdt Transferi Nasıl Yapılır

Bu rehberimizde Bitcoin ile nasıl para gönderilir, Bitcoin ve diğer kripto paralar gönderilirken nelere dikkat edilmelidir, USDT nasıl transfer edilir gibi soruların cevaplarını verdik.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.