Haberler

FTX Kurucusu Sam Bankman-Fried İflasa Giden Süreci Tek Tek Anlattı

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

FTX borsasının çöküşü kripto para sektöründe adeta deprem etkisi yarattı. Piyasadaki düşüşün yanı sıra pek çok kripto şirketi de iflas riskiyle karşı karşıya kaldı. FTX kurucusu ve eski CEO’su Sam Bankman-Fried, sosyal medya hesabından borsasının çöküşe giden sürecini anlattı. “Bir zamanlar, bir ay kadar önce FTX değerli bir kuruluştu.” ifadesiyle sözlerine başlayan SBF’nin bu paylaşımı kripto para topluluğundan büyük ilgi gördü.

Şaibeli Yönetici FTX Hikayesini Anlattı

Ftx Manset 3

FTX borsasının günlük işlem hacminin yaklaşık 10-15 milyar dolar, yıllık gelirinin ise 1 milyar dolar olduğunu söyleyen SBF paylaşımında şu ifadeleri kullandı: “Her derginin kapağındaydım ve FTX Silikon Vadisi’nin gözdesiydi. Kendimize aşırı güveniyorduk ve dikkatsizdik. Ve sorunlar çıkmaya başlamıştı. Fark ettiğimden daha büyük.” Kaldıraçlı işlemler yüzünden büyük riskle karşılaştıklarını belirten FTX eski CEO’su SBF diğer platformla ilişkili riskler yüzünden çöküş geldiğini söyledi.

Bank Run Likidite Krizi Yarattı

Sadece birkaç gün içinde çoğu varlıkta yüzde 50’nin üzerinde tarihi bir çöküş yaşanınca likidite krizine girdiklerini anlatan SBF açıklamalarına şu şekilde devam etti: “Aynı zamanda büyük bir “bank run” da yaşandı. Her gün müşteri varlıklarının yaklaşık %25’i, yani 4 milyar dolar çekiliyordu. Anlaşıldığı üzere yanılmışım: kaldıraç ~5 milyar dolar değil, ~13 milyar dolarmış. 13 milyar dolarlık kaldıraç, büyük bir “bank run”, varlık değerinin tamamen çökmesi, hepsi birden.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.