Altcoin Haberleri

Ne oldu da rallide DOGE ve SHIB yükselişleriyle ön plana çıktı?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kripto para piyasasında geçtiğimiz yıl genel olarak bir boğa sezonu fırtınası esmiş olsa da bu ralli döneminde özellikle de meme token’lar elde ettikleri değer artışlarıyla ön planda kalmayı başardı. En büyük meme token Dogecoin (DOGE) ve ondan ilham alınarak piyasaya sürülen Shiba Inu (SHIB), piyasaya damgasını vurmayı başardı. Geçtiğimiz yıl gelen bu yükselişler sonrası her iki varlık da düşüşler yaşayıp yatay seyre geçmiş olsa da geride bıraktığımız haftada başlayan rallide bir kez daha DOGE ve SHIB’in sert yükselişlerle öne çıktığı görülüyor. Peki kripto para piyasasında ortak rallide neden DOGE ve SHIB yükselişleriyle öne çıktı?

DOGE VE SHIB NEDEN YÜKSELDİ?

Doge Ve Shib

Uzmanlar, sektör temsilcileri ve yatırımcılar genelindeki fikir birliği, DOGE yükselişinin arkasında Tesla ve SpaceX CEO’su Elon Musk’ın Twitter’ı satın alma hamlesinin olduğu yönünde. Gerçekten de Musk’ın Twitter’ı resmen satın aldığının duyurulması ile birlikte Dogecoin, henüz piyasada ralli başlamadan yükselişlere başlamıştı. Dogecoin’in elde ettiği bu yükseliş altcoinler geneline de yansırken, en büyük ikinci meme token konumunda olan SHIB de bu yükselişlerden payını aldı.

ELON MUSK TWITTER’DA DOGE’U NASIL KULLANABİLİR?

Öte yandan Elon Musk’ın, Twitter’a Dogecoin’i entegre edeceğine yönelik birçok söylenti çıkmaya başladı. Bu noktada, Musk’ın kontrolündeki Twitter’da bahşiş özelliğine Dogecoin’in de eklenebileceği ihtimali öne çıkıyor. Öte yandan Twitter’ın yeni patronu Musk’ın, ilerleyen dönemlerde bazı tweet’leri ücretli hale getirebileceğini ve bunların ödemelerinin de DOGE ile olabileceği de öne sürülüyor.

Coinnewstr yatırım tavsiyesi vermez. Haberin içeriği bilgilendirme amaçlıdır ve yatırım tavsiyesi değildir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.